Search
Close this search box.

Hertje ontsnapt uit hertenkamp

Foto: Rutger van der Heijden

De gemeente is vrijdagavond richting het hertenkamp gegaan na een melding van een ontsnapt hertje.

Een hardloopster kwam het hertje tegen in de buurt van het fietspad langs het hertenkamp, buiten de omheining. De hardloopster had geen telefoon bij, maar hield toevallige voorbijgangers aan die wel een mobiele telefoon bij zich hadden. De voorbijgangers hebben de gemeente gealarmeerd.

Het hertje schoot ondertussen tussen de Dommel en de omheining van het hertenkamp, waar hij achter het hek op de grond ging liggen. Enkele gemeentemedewerkers waren inmiddels ter plaatsen om polshoogte te nemen.IMG_7128

Één gemeentemedewerkers is samen met een vrijwilliger over het hek van het hertenkamp geklommen, bewapend met een tang en ijzerdraad. Er werd een gat in het hek geknipt en er werden plannen gemaakt om het hertje, dat inmiddels lag te slapen, door het gat terug het hertenkamp in te jagen.

Cor Essens, verzorger van alle dieren op het hertenkamp en medewerker Veiligheid en Wijkbeheer van gemeente Son en Breugel, schrapte echter de plannen om het hertje terug het hertenkamp in te krijgen. Na interactie met mensen zal de moeder het hertje afstoten.

Het hek werd met ijzerdraad dichtgemaakt. Het hertje heeft een weg naar buiten gevonden, en zal dus ook een weg naar binnen weten.