Search
Close this search box.

Het Dommelbalkon: voor culturele activiteiten

Dommelbalkon
Foto: Ons Son en Breugel

Het is één van de mooiste plekjes in Son en Breugel: het Dommelbalkon, gelegen in Vroonhoven achter de (voormalige) pastorietuin. Met een prachtig uitzicht over de Dommel en Breugel is dit een mooie plek voor culturele activiteiten.

De BACK-commissie (Beheer-en Aktiviteiten Commissie Kiosk), waarin onder andere burgemeester Hans Gaillard zitting neemt, is gevraagd als aanspreekpunt voor het Dommelbalkon te fungeren. De commissie zal naast de activiteiten voor het Kiosk ook activiteiten voor het Dommelbalkon coördineren.

Het balkon is open voor activiteiten van 27 april tot en met 1 oktober en gebruik is gratis. Ook buiten het ‘balkonseizoen’ kunnen, afhankelijk van het weer, activiteiten worden georganiseerd. Er kan gebruik worden gemaakt maken van een veertigtal stoelen die rondom het Dommelbalkon geplaatst kunnen worden. Ook is het weiland aan de overkant van de lokatie beschikbaar, echter moet hiervoor contact op worden genomen met Staatsbosbeheer.

Het Dommelbalkon kwam mede tot stand dankzij het plaatselijke Stakenburgfonds, werd geïnspireerd door de honderdjarige harmonie Pro Honore et Virtute en de bouw werd vakkundig begeleid door het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur. Het ontwerp kwam van de hand van kunstenaar Ben Raaijman.

Een activiteit in het balkon organiseren? Dat kan, via het reserveringsformulier.

Meer activiteiten