Het Geweten: Pokémonsters

Het Geweten: Pokémonsters
Foto: Pexels CC0

Ik wilde het eigenlijk hebben over de groenverloedering in het dorp en de staat van het parkje Vroonhoven, maar ik werd deels ingehaald door de actualiteit.

Je kan er niet omheen. Overal kom je ze tegen: de Pokémonjagers, op zoek naar Pokéstops. Kort samengevat: volwassen mensen en kinderen lopen, fietsen of zitten in de auto met de telefoon aan hun snuit om daarmee denkbeeldige poppetjes te vangen. Soms stormen ze met hele kuddes tegelijk door de straten.

In article

Je kan ze ook op de meest rare plekken vangen, die Pokémondingetjes. In openbare gebouwen, op pleintjes, noem maar op. Dat niet zo goed wordt nagedacht over waar die sufferdjes geplaats worden bleek maar weer eens toen vorige week de calamiteiteningang van de brandweer werd geblokkeerd door een posse van Pokémonjagers. Mensen zijn totaal in zichzelf gekeerd op zoek naar die dingen en hebben vaak niet in de gaten wat er om hen heen gebeurd, met alle gevolgen van dien. Auto’s die tegen bomen rijden, mensen die van hun fiets worden gereden, of wildvreemde mensen in je tuin. Er zijn al zelfs mensen die gewoon bij wildvreemden naar binnen zijn gegaan.

Ik vind het maar een rare bedoeling en ik kan er verder niks mee, met de zoveelste achter elkaar aan hol rage. Sommige mensen praten het goed door te stellen dat het zo gezond is, omdat je dan nog eens buiten komt. Maar kan dat niet zonder telefoon? Dan kom je erachter dat we best in een mooi groen dorp wonen.

De Pokémongekte draagt ook niet bij aan een schoon en veilig park. Ik heb van horen zeggen dat er op het park Vroonhoven maar liefst 3 zogenaamde Pokéstops zijn. Dat trekt een hoop kinderen aan, en in dat afgelegen parkje kan dan wel van alles opduiken, ook elementen die je liever niet bij kinderen in de buurt ziet. Om dan maar niet te spreken van de volle vuilnisbakken, als de Pokémonjagers het al in de vuilnisbak stoppen. En als de gemeente niet eens af en toe die dingen leeghaalt krijg je ook nog ander ongedierte wat daar rond gaat snuffelen. Zelfs de vuilnisbakken bij het gemeentehuis, waar blijkbaar een paar hele aparte Pokémon zitten, puilen uit met rotzooi van de jagers.

Want inderdaad, om te besluiten met die hele Pokémonellende, ook op het gemeentehuis zijn ze gesignaleerd, die vervelende dingen. Daar schijnen hele speciale te zitten. Zo heb je daar Gailbat, de oppervlieg. RobMonchan is de stoere van het stel. Heeft overal lak aan en bespaart geld door het vuilnis te weinig op te laten halen. En als je niet uitkijkt slaat ie je op je bek. KeessieSteel is De Ijzeren Plaat. Hij gaat door muren als een ouderwetse sloopkogel.

De enige gewone is Tombipam. Die doet geen vlieg kwaad en houdt van de bloemetjes en de bijtjes…..


Lees meer van Het Geweten


Het Geweten is een zelfstandig columnist. De meningen en opvattingen van Het Geweten is niet per se de mening van Ons Son en Breugel en/of haar redactieleden.

Post article

Post article