Het laatste feestje van de Krommen Hoek voor de sloopkogel

Het laatste feest van de kinderen in het oude gebouw van basisschool de Krommen Hoek
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

De kinderen van basisschool de Krommen Hoek mochten nog één keer springen, dansen en zingen in hun oude gebouw, voordat de sloop begint.

Met de zomervakantie voor de deur is heeft basisschool de Krommen Hoek in Breugel het schooljaar afgesloten met een feestje. Niet zomaar een feestje, maar het aller, aller laatste feestje in het huidige gebouw. Na de zomervakantie verhuist de school tijdelijk naar basisschool de Regenboog, zodat er een nieuw gebouw op de huidige plek gebouwd kan worden.

Het feestje was helemaal in stijl. De speelplaats van de school was omgebouwd tot een bouwplaats vol kruiwagens, een hoogwerker en waarschuwingsborden. Door de regen was het feestje, mede mogelijk gemaakt door de Draaimeesters, verplaatst naar binnen. Ouders konden thuis meekijken met een livestream, verzorgd door Ons Son en Breugel.

Bouwmachine

Om de bouw te starten, was een machine gebouwd. Het ging echter fout toen de machine gestart werd. Pogingen om de machine te resetten of opnieuw op te starten, lukte niet. De kinderen moesten daarom op de bouwplaats buiten de benodigde onderdelen zoeken om de machine te repareren. Per klas werden de onderdelen buiten gezocht en naar binnen gebracht. Gelukkig wisten de kinderen op tijd te repareren. Daarna kon het feest echt losbarsten.

De'bouwplaats' op de speelplaats van basisschool de Krommen Hoek

Binnen zijn de benodigde boeken al in dozen gestopt en de digiborden losgekoppeld voor de verhuizing. Als alles meezit, kan in 2023 weer gefeest worden op deze plek, alleen dan in een gloednieuw gebouw samen met de kinderen van de Regenboog.

Post article

Post article