Het omrijden is voorbij: weg naar Nuenen vanaf 1 juni weer open

Een bankje aan de Broekdijk
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

Omrijden via Lieshout of Eindhoven is binnenkort verleden tijd: de weg tussen Nuenen en Breugel gaat 1 juni weer open voor autoverkeer.

De wegen Broekdijk, Eikelkampen en Hooidonk zijn sinds 2 september 2019 afgesloten voor grootschalig onderhoud. De klinkers in de weg zijn vervangen en het naastgelegen fietspad heeft een nieuwe asfaltlaag gekregen. Ter hoogte van Nederwetten is ook een gedeelte van de rijbaan geasfalteerd.

Ondanks de coronaperikelen wist de uitvoerder van de werkzaamheden aan de weg tussen Nuenen en Breugel zonder problemen op tijd af te ronden. Dat meldt de gemeente Nuenen. Als alles meezit, gaat de weg op 1 juni 2020 weer open voor zowel fietsers als automobilisten. Door kwaliteitsproblemen wordt nu de laatste hand gelegd aan het fietspad.

Dat de weg weer open is betekent niet dat alle werkzaamheden afgerond zijn. Na 1 juni wordt de fietsbrug bij Hooijdonksebeek opgeknapt, wildspiegels aan de kant van de weg aangebracht en een dassentunnel afgerond. Het Sonse gedeelte van de weg blijft voorzien van de oude klinkers.

Post article

Post article