Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het startsein voor de Afval Challenge is gegeven

Het startsein voor de Afval Challenge is gegeven
Foto: Ons Son en Breugel

38 deelnemers, 4 personal trainers, 26 weken… en vooral heel veel sporten in de strijd tegen de kilo’s.

Afgelopen zaterdag verzamelden bijna alle 38 deelnemers zich bij Expreszo voor de briefing. De dames en heer kregen van team Sonsport te horen hoe de Afval Challenge de komende zes maanden de deelnemers gaat veranderen. Ook de voedingsconsulente van Puur In Balans, die de deelnemers op het gebied van voeding gaat adviseren, werd voorgesteld aan het publiek.

Maar het echte werk begon pas na de briefing. Twee personal trainers trokken hun sportschoenen aan en marcheerden samen met de deelnemers naar de geluidswal in Sonniuspark. De geluidswal is de plek bij uitstek om een zogenaamde nul meting te doen: door het laten uitvoeren van diverse oefeningen wordt genoteerd hoe de deelnemers er voor staan. Iedere zes weken zullen de deelnemers deze oefeningen bij de geluidswal doen, zodat ze inzicht krijgen in hun vorderingen.

Nu de aftrap gegeven is, staan de komende zes weken in het teken van sporten, sporten en nog eens sporten. Alle deelnemers moeten drie keer per week sporten bij Sonsport. Ook krijgen ze onder begeleiding van de personal trainers Bas, Rick, Nicky en Danny de handvatten die de deelnemers nodig hebben om hun nieuwe levensstijl vorm te geven.

Maar de Afval Challenge is meer. Er zijn diverse gezonde en sportieve activiteiten gepland, zoals een heerlijke kookworkshop, een energieke bootcamp en natuurlijk de kers op de taart: het gala. Ons Son en Breugel zal de deelnemers het komende half jaar volgen en laten zien hoe deze deelnemers transformeren.


Volg de strijd tegen de kilo’s in de Afval Challenge

De Afval Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door Sonsport Active Centre, Puur In Balans en Ons Son en Breugel.