Search
Close this search box.

Het succes van de biercantus van café het Raadhuis

Een zaal vol deelnemers van de biercantus tijdens het bierfest
Foto: Ons Son en Breugel

Vrijdag was de eerste biercantus van café het Raadhuis, met een gezelligheid die niet onder hoeft te doen voor de zittingsavonden.

Een spektakel dat Son en Breugel nog niet gezien heeft. Wellicht de beste manier om de sfeer in café het Raadhuis te omschrijven. Als twist op de traditionele Oktoberfest activiteiten werd een biercantus georganiseerd. Meteen werd het groots aangepakt, met open tent op het terras. Het lijkt een schot in de roos.

Het concept van de biercantus is simpel: met al je vrienden aan een lange biertafel zitten en onder begeleiding van een band (en natuurlijk een glas bier) uit volle borst meelallen op echte meezingers. Op tafel ligt een boekje met alle teksten, dus is er geen excuus om niet mee te doen. Om de paar nummers wordt er ingehaakt en het bierlied gezongen, om af te sluiten met het atten (in één teug opdrinken) van een biertje. Iedereen moet verplicht gezellig meedoen, anders komt de cantusleider die je an public op de meest gênante manier laat atten. De cantusleider is de baas en bepaalt wanneer het gezellig moet zijn, wanneer het tijd is voor een biertje en zelfs wanneer je naar het toilet mag.

En dat de biercantus aansloeg, bewezen de decibellen die het toegestroomde publiek genereerde en de massa’s jongeren op de tafels. “Het lijkt wel alsof we bij de zittingsavonden zitten, tegen het einde van de avond,” zegt uitbater Rob Meulenbroek. Met een glimlach van oor tot oor tapt hij de ene na de andere meter bier weg.

De eerste ideeën voor volgend jaar worden onderling al besproken tussen het tappen door. Het kan niet anders dan dat de biercantus volgend jaar ook op de kalender komt te staan, grootser en gezelliger.