Search
Close this search box.

Het verbindende element van het dorp heet vanaf nu het Vestzak

Dorpsvisie wil openheid en transparantie kosten verhuizing bibliotheek
Foto: Ons Son en Breugel

Het Vestzaktheater gaat vanaf nu door het leven als het Vestzak, nu het gebouw mede door de komst van de bibliotheek multifunctioneel inzetbaar is geworden.

Het was wethouder Eef van Turnhout die vandaag met het weghalen van de vlag van Son en Breugel de symbolische boom onthulde, die het verbindingde element van het Vestzak moet symboliseren. De boom is in eigen huis gemaakt door het klusteam van het Vestzak. Met het onderbrengen van de tijdelijke bibliotheek, het Ontmoet en Groetplein, Radio S&B, harmonie Pro Honore et Virtute en het Vestzaktheater in één gebouw is dit de eerste stap richting een nieuw dorpshuis.

De bibliotheek is voor bijna 250.000 euro (voor een termijn van twee jaar) ondergebracht in tijdelijke units op het terras van het Vestzak. Hoewel tijdelijke units oneerbiedig over kan komen, is het een moderne, knusse bibliotheek geworden dat een betere uitstraling heeft dan het inmiddels gesloopte pand aan de Airbornestraat. De vaste bibliotheekbezoekers weten inmiddels goed de weg te vinden.

Het huidige plan is om de komende twee jaar de bibliotheek in de huidige setting te houden. Alle gebruikers van het Vestzak moeten daarna gaan verhuizen naar het nieuw te bouwen dorpshuis.


Een initiatief van Ons Son en Breugel, Toine Buijtels Events en Multi Show Productions. Kijk voor meer informatie op de website van Snow Radio.