Zoek
Sluit dit zoekvak.

HEVO blijft kandidaat voor toekomstige aanbestedingen

Ons Son en Breugel doet gemeentelijke communicatie in de ban
Foto: Ons Son en Breugel

Het bouwbedrijf HEVO wordt ook in de toekomst uitgenodigd voor bouwprojecten in Son en Breugel, tegen de wens van de commissie grondgebiedzaken in.

Hans Werner van het CDA trok fel van leer in het debat omtrent het onderzoek Berenschot van 6 oktober j.l.. HEVO zou volgens de partij tien jaar uitgesloten moeten worden van uitnodigingen voor aanbesteding, waar bijna alle partijen in de gemeenteraad het mee eens waren.

Het college ging in gesprek met de directie van het bedrijf en won juridische informatie in om te kijken hoe de gemeente in de toekomst om zou gaan met het bedrijf. HEVO bouwde in het verleden met veel succes in het dorp, zoals diverse basisscholen en sporthal de Landing. Juridisch was er volgens burgemeester Hans Gaillard bijna geen ruimte om Hevo uit te sluiten van deelname aan toekomstige aanbestedingen, maar onmogelijk was het niet. Het gesprek met het bedrijf viel ook in goede aarde.

“Het was een open gesprek, waarin van beide kanten beelden en ervaringen zijn uitgewisseld. Uit dit gesprek is ons gebleken dat HEVO zich oprecht niet heeft willen mengen in de lokale politiek. Men geeft zelf aan met naïviteit te hebben gehandeld” laat het college in een brief aan de commissie grondgebiedzaken weten.

Het bouwbedrijf trok ook het boetekleed aan: het bedrijf erkent dat de gekozen manier van communiceren niet de juiste was. Het bedrijf had direct moeten spreken met het college over hun onvrede omtrent de toekomst van de kerk en niet met Dorpsvisie. De goede samenwerking tussen de gemeente en het bouwbedrijf heeft hierdoor in hun ogen een flinke deuk opgelopen. “HEVO geeft dus aan het effect van haar handelen niet te hebben overzien, anders zou men het anders hebben aangepakt. Achteraf beschouwd zegt HEVO dat men zich beter had kunnen vergewissen of die stap (vrijgeven) wenselijk was. Er was geen opzet, men heeft niets misdaan maar het is wel misgegaan. HEVO hoopt op herstel van de relatie.”

Al met al heeft het college besloten dat één negatieve ervaring niet opweegt tegen de vele positieve ervaringen uit het verleden. Zeker niet met de vele bouwprojecten die het centrum aan het ontwikkelen is, zoals het gemeentehuis en de nieuwe gebouwen voor het parochie en het gilde.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play


Lees meer over HEVO