Hier kan je 14, 15 en 16 maart stemmen voor de gemeenteraadsverkiezing

Stembus voor een referendum en een stembus voor de gemeenteraadsverkiezing
Foto: Ons Son en Breugel

Benieuwd waar jij 14, 15 en 16 maart 2022 allemaal kan gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezing in Son en Breugel? Nou, dat kan op deze locaties.

Net als bij de tweede kamerverkiezing in 2021 wordt het stemmen dit jaar verspreid over drie dagen. 16 maart is de grote dag, maar ook op 14 en 15 maart zijn stembureaus open zodat mensen hun stem uit kunnen brengen. Meerdere stemdagen zijn nodig om gedurende de dan geldende coronamaatregelen contactmomenten te minimaliseren.

Op 14 en 15 maart 2022 kan je (vervroegd) stemmen van 07:30 tot 21:00 uur in het gemeentehuis en Braecklant. Inwoners van Breugel zullen dus helaas richting Son moeten als zij vervroeg hun stem uit kunnen brengen.

Stembureaus

Son en Breugel heeft tijdens de gemeenteraadsverkiezing 2022 stembureaus op de volgende acht locaties van 07:30 tot 21:00 uur:

  • Gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Son
  • Braecklant, Amerikalaan 2 in Son
  • Voetbalvereniniging SBC, Afrikalaan 2 in Son
  • Hotel La Sonnerie, Nieuwstraat 45 in Son
  • Café-restaurant de Zwaan, Markt 9 in Son
  • HTC Tennis, Rooijseweg 7 in Son
  • De Bongerd, Asteroïdenlaan 2a in Breugel
  • De Boerderij, Leeuwstraat 2 in Breugel

Speciaal stembureau Berkenstaete

Bewoners van Berkenstaete hoeven niet ver te lopen om hun stem uit te brengen. Op dinsdag 15 maart 2022 is er namelijk van 10:00 tot 13:00 uur een speciaal stembureau voor hen geopend, uitsluitend voor de bewoners van het verzorgingshuis.

Op wie kan je stemmen?

In totaal doen er (vooralsnog) acht partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezing in Son en Breugel. Vooralsnog, omdat de kieslijsten nog vastgesteld moeten worden. Zodra het centraal stembureau van Dienst Dommelvallei de kieslijsten vast hebben gesteld, dan is de lijst definitief.

Je kan stemmen op de volgende partijen:

Op wie moet je stemmen?

Op wie je moet stemmen, kunnen wij niet beantwoorden. Wat we wel kunnen doen, is zorgen dat je goed geïnformeerd het stemhokje in gaat. Dat doet Ons Son en Breugel met de Ons Stemhulp en een serie uitgebreide interviews van alle lijsttrekkers in Son en Breugel. Zowel de Ons Stemhulp als de interviews verschijnen binnenkort op Ons Son en Breugel.

Post article

Post article