Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hoger beroep: Arrold van den Hurk mag Miljoenenjacht niet afmaken

miljoenenjacht
Foto: RTL

In september 2017 besloot de rechter dat Arrold van den Hurk zijn Miljoenenjacht niet door mocht zetten, en dat vonnis is ook in hoger beroep bevestigd.

Arrold van den Hurk en zijn advocaat Peter Plasman gingen in hoger beroep, omdat volgens hen een druk op de rode knop in het spel Miljoenenjacht volgens de spelregels geen acceptatie is van het door de bank voorgedragen bod. Volgens het hof zou van den Hurk op de hoogte moeten zijn van de functie van de rode knop.

“Het hof volgt appellant niet in dit betoog. Niet bestreden is dat (…) de functie van de rode knop, meer in het bijzonder het gevolg van het daarop drukken, sedert 2008 op onmiskenbare wijze voor deelnemers voortvloeit uit het programmaformat en dat appellant zich ook nog eens vooraf bekend en akkoord heeft verklaard met dit format.”

Op 13 november 2013 stond Arrold van den Hurk in de finale van Postcode Loterij Miljoenenjacht. Arrold kreeg een aanbod van de bank, die hij naar eigen zeggen had willen weigeren. Toch drukte hij op de knop om akkoord te gaan met het aanbod van 125.000 euro, maar betuigde gelijk spijt.