HOi-Huis schenkt prieel aan de gemeenschap van Son en Breugel

HOi-Huis schenkt prieel aan de gemeenschap van Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

Terwijl kinderen druk aan het spelen waren in speeltuin de Molenwiek in Breugel, had een klein groepje zich verzameld om de nieuwste aanwinst van de speeltuin welkom te heten: een prieel.

Het groene prieeltje is door het HOI-Huis geschonken aan de gemeente Son en Breugel. Wethouder Kees Vortman nam het prieeltje in ontvangst onder toeziend oog van Frits van Stralen, voorzitter van het HOi-Huis. De overhandiging gebeurde onder de belangstelling van diverse vrijwilligers van het HOi-Huis die meegewerkt hebben aan de realisatie van het cadeau voor de gemeenschap.

Het prieel is in Lommel, net over de Belgische grens, aangeschaft en dateert uit het jaar 1900. De leverancier is toevalligerwijs ook dezelfde leverancier als het kiosk, dat nu al ruim tien jaar het Kerkplein siert. Het groene broertje in Breugel heeft zijn plekje gekregen in overleg met de gemeente: het oorspronkelijke plan was om het prieel aan de vijver in de Europalaan te plaatsen, maar Kees Vortman hoopt dat het prieel in Breugel beter tot haar recht komt om Breugel te laten bruisen.


In plaats van dit bericht liever jouw nieuwsbericht gelezen?

Hier had jouw nieuwsbericht kunnen staanWij zitten klaar om je berichtje te ontvangen en waar nodig te helpen om jouw bericht perfect te maken voor publicatie.

Post article

Post article