Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hotel La Sonnerie krijgt van nieuwe eigenaar een flinke investering

Hotel La Sonnerie
Foto: Ons Son en Breugel

Met een nieuwe eigenaar kan hotel La Sonnerie, een belangrijk stuk geschiedenis van Son en Breugel, bewaard blijven voor de toekomst.

Hotel La Sonnerie heeft geen ’te koop’ bordje in de tuin gehad. Toch zijn serieuze gesprekken gevoerd met een potentiële gegadigde die geïnteresseerd was om het pand om zou toveren tot een verslavingskliniek. Toen de gesprekken strandde, was het nodige financiële onderzoek voor verkoop al gedaan. Rustig werd gezocht naar andere gegadigden die geïnteresseerd zouden zijn in La Sonnerie.

Diverse potentiële kopers hadden zich gemeld. Naar verluid ook de gemeente, die het pand kon kopen om de regie over de bestemming in handen te houden. De gemeente bevestigt noch ontkent. “We geven in de openbaarheid nooit informatie over met wie we over strategische aankopen spreken,” was het antwoord van wethouder Jan Boersma (CDA) na vragen van Voor U. “Het college is wel van mening dat dit een beeldbepalend gebouw is.”

Investeren

Toch is het pand aan de Nieuwstraat nu verkocht. Aan investeerder Jos van der Heijden. De oprichter van onder andere Zinkunie in Boxtel koopt vaker markante gebouwen op, zoals het koepeltje in Vught. Hij begon met een klein loodgietersbedrijf, maar groeide met Zinkunie uit tot een echte ondernemer.

Het hotel blijft vooralsnog zoals het nu is. Wel is Jos van der Heijden bereid om flink te investeren in het gebouw. Zo worden kamers opgeknapt. Door de verkoop kunnen investeringen zoals het vervangen van het dak financieel beter opgevangen worden, was de gedachte bij de verkoop. Zo blijft het hotel bewaard voor de toekomst in haar huidige vorm.

De oude eigenaren van het hotel blijven voorlopig ook nog gewoon werkzaam. Gesprekken over hun toekomst zijn volgens Hans van der Loo nog volop gaande. Jos van der Heijden was niet bereikbaar voor commentaar.