Tennisvereniging HTC Son twijfelde geen moment toen sporthal de Landing gesloten werd en bood gelijk basisschool de Bloktempel een alternatieve gymles aan.
HTC Son Tennis voorzitter Geert van der Heijden wist meteen wat hem te doen stond toen hij las dat sporthal de Landing tijdelijk gesloten zou worden. Zijn kinderen zitten op basisschool de Bloktempel, die nu geen plekje meer hadden om te gymen. “Ik heb gelijk de volgende dag de directrice gebeld om te kijken wat we konden betekenen.” Basisschool de Bloktempel en HTC Son Tennis sloegen al vrij snel de handen ineen.
De groepen drie tot en met acht, bij elkaar zo’n 300 kinderen, konden in de hal van de vereniging tennislessen krijgen. Geert gaf zelf de lessen, samen met enkele ervaren instructeurs. De kinderen krijgen twee lessen bij HTC en kunnen als ze willen ook nog terugkomen voor een clinic, met pannenkoeken. Ook de groepen één en twee (zo’n 140 kinderen) kregen een speciale gymles.
Spelenderwijs introduceert Geert en zijn mede instructeurs het tennissen bij de jongste kinderen van de school. “Normaal gymen ze in een klein zaaltje. Nu kunnen ze proeven hoe het is in een grote, hoge hal met belijning. Ze zijn er echt van onder de indruk.” Dat op deze manier tennis geïntroduceerd wordt bij de kinderen is een win-win situatie voor beide partijen: de Bloktempel kan gymen en HTC Son Tennis kan kinderen enthousiast maken voor tennis.
De noodoplossing is voor de Bloktempel een succes gebleken. Inmiddels heeft de vereniging ook contact met basisschool de Sonnewijzer om mogelijk hetzelfde te doen, al zijn hier nog geen afspraken over gemaakt. “Ik heb contact gehad met de Sonnewijzer. Hopelijk kunnen we ook iets voor die kinderen betekenen.”
Inmiddels zijn ook al gesprekken gevoerd met de gemeente met het oog de hal mogelijk geschikt te maken voor meer dan alleen tennislessen. “De vloer is niet geschikt voor een gymles. Als je hier valt lig je helemaal open. Ik heb wethouder John Frenken gesproken en misschien kunnen we een tijdelijke vloer aanleggen.” Zo’n vloer aanleggen kost volgens Geert tien tot vijftien weken, dus zou als mogelijk alternatief kunnen gaan fungeren mocht blijken dat het oplossen van de problemen langer van de aangekondigde twee maanden zal duren.