Zoek
Sluit dit zoekvak.

Huis in Cerespad meermaals doelwit verdachte praktijken

Cerespad Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

Criminelen lijken het te hebben voorzien op een specifiek huis in het Cerespad, nadat er afgelopen week tot tweemaal toe verdachte praktijken plaats hebben gevonden.

Bij een inbraakpoging op dinsdagmiddag 8 januari in het Cerespad werd een breekijzer gebruikt om via de brievenbus toegang te verschaffen tot een woning. De bewoonster was op dat moment gewoon thuis en heeft via het raam op de eerste verdieping polshoogte genomen. Toen de dader betrapt werd, zette de man het op een lopen. Via een Burgernetmelding hoopte de politie de man op te sporen.


Maar het bleef niet bij deze ene melding. Omwonenden weten Ons Son en Breugel te melden dat er de volgende dag bij hetzelfde huis in het Cerespad werd aangebeld door een man die zich voordeed als een vertegenwoordiger van een loterij. De man werd gevraagd om zich te legitimeren, waarop de man besloot te vluchten. Of het hierbij gaat om dezelfde dader als de dag ervoor is niet bekend.

De schrik zit er bij de buurt goed in. Twee maanden eerder werd op klaarlichte dag toegang verschaft tot een huis in het Cerespad, waarbij laptops gestolen zijn. De inbrekers maakten hierbij gebruik van dezelfde methode om zich toegang te verschaffen als bij de poging van afgelopen week.

Recentelijk hebben criminelen ook hun sporen achtergelaten bij inbraken in auto’s bij het Dutmellapad. In november 2018 werd er nog een inbreker op heterdaad betrapt bij een inbraak in de Gentiaan.