Huiskamers kwisten er op los tijdens Ons Dorp Kwist Thuis-Voor-De-Buis

Screenshot van de studio van Ons Dorp Kwist Thuis-Voor-De-Buis met de drie presentatoren
Foto: Ons Dorp Kwist
Nieuws

Dit jaar is alles anders, maar gelukkig kon thuis voor de buis toch nog Ons Dorp Kwist worden gehouden in 2020. Via een speciale livestream streden teams om leuke prijzen met een heuse thuisquiz.

In totaal speelden in 228 huiskamers in Son en Breugel mee tijdens deze corona-variant van de dorpsquiz. Vanuit de studio in Maarheeze presenteerden Remco Heeren en Marleen Spooren namens de organisatie de quiz, ondersteund door quizmaster Pim ‘Pimmie Darkness’ Donkers. Om 19:00 uur begon de pret met DJ Gio die de muziek verzorgde, om de quiz om 20:00 uur daadwerkelijk te starten.

De gestelde vragen waren weer typerend voor Ons Dorp Kwist. Deze editie stelde de parate kennis op de proef, dus geen mogelijkheid om uitgebreid antwoorden op te zoeken of tactisch onderwerpen te verdelen. Via de smartphone moesten vragen binnen twintig seconden beantwoorden. Per goed antwoord waren er tien punten te verdienen. Foute antwoorden leverden minpunten op. In de laatste ronde kon tactisch gewed worden op antwoorden door vooraf tot maximaal tien punten in te zetten.

Creatieve uitspattingen

Natuurlijk is Ons Dorp Kwist niet compleet zonder doe-opdracht voor wat extra punten. Deelnemers kregen de keuze welke kermisattractie zij uit moesten gaan beelden. Het publiek koos de boomstammen attractie om leuke video’s over in te zenden. De creatieve uitspattingen die tijdens de pauze van de quiz doorgestuurd werden naar een speciaal WhatsApp nummer werden met iedereen gedeeld. De jury koos uit drie video’s waar de overige deelnemers op konden stemmen voor een leuke prijs.

View this post on Instagram

Twee rondes gespeeld. Hoe staan jullie ervoor?

A post shared by Ons Dorp Kwist (@onsdorpkwist) on

Onder de streep had team Samir van der Aa de meeste punten bij elkaar gesprokkeld: 460 punten. Op de tweede plaats eindigde team Sonne goed team met 405 punten, gevolgd door team Wannebees op de derde plaats met 390 punten. De gewonnen prijzen kunnen vanaf dinsdag opgehaald worden bij de Soepkom in de Airbornestraat. Dit geldt ook voor de prijzen die gewonnen zijn tijdens tussen de rondes door.

Post article

Post article