Search
Close this search box.

HumanCapitalCare grootste arbodienstverlener na overname ArboNed

Foto: Google Street View

HumanCapitalCare uit Son neemt branchegenoot ArboNed over. Door de overname wordt HumanCapitalCare de grote arbodienstverlener van Nederland met ruim 70.000 werkgevers en 1,5 miljoen werknemers onder hun hoede.

Het bedrijf uit Son versterkt haar positie op de arbodienstverlening markt, waarbij het in 2001 begon met 20 werknemers. Door de overname ontstaat een bedrijf met 1250 werknemers en een omzet van 125 miljoen euro.

“Met deze overname kan HumanCapitalCare haar innovatieve en unieke online gezondheidsplatform – voor werknemers en werkgevers – beschikbaar stellen aan ruim 70.000 werkgevers en meer dan 1,5 miljoen werknemers in Nederland. Zo kunnen we voor klanten van beide organisaties een meetbare bijdrage leveren aan de vitaliteit en gezondheid van hun werknemers.” zegt algemeen directeur Wim Huijbregts van HumanCapitalCare.

“Wij zijn ervan overtuigd dat we medewerkers langer competent, gemotiveerd en gezond kunnen houden dan nu het geval is. Dat doen we door zelfmanagement te bevorderen via een online persoonlijk gezondheidsdossier. We geven werknemers inzicht en stimuleren en ondersteunen hen met gerichte acties om hun gezondheid te verbeteren.”

De Nederlandse Zorgautoriteit, de NZa, heeft de overname goedgekeurd. Door de goedkeuring is er vrij baan voor Human Capital Care om ArboNed verder in te lijven. Ondanks de overname blijven beide bedrijven onder dezelfde naam verder opereren.