Search
Close this search box.

‘Ik ben wie we zijn’, de eerste theatershow van Nancy van Heeswijk

Poster van 'Ik ben wie we zijn' van Nancy van Heeswijk
Foto: Multi Show Productions

Nancy van Heeswijk gaat in haar eerste, eigen geschreven theatershow ‘Ik ben wie we zijn’ op zoek naar het antwoord op de vraag waarom ze altijd als typetje op het podium staat. In die zoektocht zal gelachen en gehuild worden.

Al jaren staat Nancy van Heeswijk op podia in Nederland. Als zangeres en entertainer (en botenbouwer) weet ze in iedere zaal een feestje te bouwen. En net als entertainers met vergelijkbare flair als Karin Bloemen en Christel de Laat stapt ook zij nu op de planken met haar eigen show. Een droom die uitkomt.

Na jarenlang in de huid te hebben gekropen van Zuster Begonia, De Buurvrouw, Lott Leberwurst en vele andere types wordt het tijd dat Nancy eens zichzelf laat zien en haar stem laat horen aan het grote publiek in haar show ‘Ik ben wie we zijn’. Dat ze dit niet graag als zichzelf doet heeft een reden, die zowel emotioneel als hilarisch blijkt te zijn.

Wachten op een kans

In het interactieve, humorvolle programma ‘Ik ben wie we zijn’ laat ze met een lach en een traan zien en horen wie zij en haar hilarische types zijn. Het cabareteske liedjesprogramma heeft elementen waarbij een zakdoek nodig is maar zeker ook gelachen zal worden.

De show is ontstaan dankzij corona. Een bizarre tijd waarin Nancy is teruggeworpen op zichzelf. “Met tijd om de computer eens op te schonen en elke hoek van het huis eens op te ruimen, kwamen er foto’s, filmpjes en songteksten tevoorschijn die al jaren lagen te wachten op een kans,” zegt Nancy.

Try-out

Na een hypnosesessie waarin Nancy op zoek ging naar het antwoord op de vraag ‘waarom ga je nooit als jezelf het podium op’, vielen alle puzzelstukjes op hun plek en werd de knoop doorgehakt. Want als artiest moet je immers toch minstens één keer in het theater mogen stralen.

Die kans voor haar eigen show krijgt ze in theater Peeriscoop in Gorinchem, waar ze voor vrienden en familie een try-out zal houden. Met nog enkele weken te gaan ze Nancy nu de puntjes op de i.