Zoek
Sluit dit zoekvak.

In 2024 alle Hermes bussen in Zuid-Oost Brabant elektrisch

Foto: Provincie Noord-Brabant

Hermes gaat van Eindhoven de eerste Europese stand maken met 100% elektrisch busvervoer.

Hermes zal ook de komende 10 jaar busdiensten verzorgen in Zuid-Oost Brabant. Het bedrijf heeft als enige vervoerder een bieding gedaan om het openbaar vervoer in Zuid-Oost Brabant te mogen aanbieden. Dat maakte gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant vandaag bekend.

Het bedrijf is ambitieus. In 2020 moet al het openbaar vervoer in Eindhoven volledig elektrisch zijn. Als dit lukt, is Eindhoven de eerste Europese stad die 100% elektrische busvervoer aanbiedt. In 2024 moeten alle bussen van Hermes vervangen zijn door elektrische exemplaren, waardoor de Hermes bussen in Son en Breugel geen uitstoot meer zullen hebben. In totaal zal het busvervoer met 8% stijgen volgens Hermes door onder meer het verhogen van het aantal bussen op populaire trajecten. Ook worden er maatregelen genomen om ‘witte vlekken’, gebieden met verminderde bereikbaarheid, beter te bedienen.

De bussen worden geleverd door het Eindhovense bedrijf VDL. Welk bedrag er gemoeid is met de aankoop van de bussen is niet bekend gemaakt. Het levert de regio extra werkgelegenheid op.