Zoek
Sluit dit zoekvak.

Informatiebijeenkomst ‘meerwaarde van dagbesteding voor mensen met dementie’

Foto:

Op dinsdagmiddag 5 juni aanstaande van 14:00 uur tot 16:00 uur is er een informatiebijeenkomst voor mantelzorgers van naasten met dementie.

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel en vindt plaats bij de Dementheek in de bibliotheek (Vestzaktheater).

Het thema is de zin en de meerwaarde van dagbesteding voor mensen met dementie en hun mantelzorger(s). Om overbelasting te voorkomen is tijdige inzet van dagbesteding van belang. Is dagbesteding dan alleen een oplossing voor de mantelzorger of is het ook waardevol voor de mensen met dementie?  Wat houdt dagbesteding precies in? Er zijn vele soorten van dagbesteding en op vele locaties. Hoe maak je een goede keuze en hoe wordt het in gang gezet?

Om antwoord te krijgen op bovenstaande vragen heeft werkgroep Dementievriendelijk Simone den Uijl uitgenodigd. Zij is zelf verbonden aan dagvoorziening de SteenUijl in Breugel. Zij kan veel vertellen over de verschillende vormen van dagbesteding in het algemeen. Ook zal zij ingaan op de functie die de dagbesteding kan hebben voor mensen met dementie en zeker ook voor hun mantelzorgers.

Ook is van de thuiszorginstellingen in ons dorp een vertegenwoordiger uitgenodigd om informatie te kunnen geven. Tevens is Ellen van Gils, mantelzorgconsulent, aanwezig.

  • Datum: dinsdag 5 juni 2018
  • Tijd: 14.00 tot 16.00 uur
  • Locatie: Dementheek in de bibliotheek in het Vestzaktheater
  • Spreker: Simone den Uijl
  • Medewerking: Thuiszorgorganisaties, mantelzorgondersteuner en mensen van de werkgroep

Je kunt je aanmelden voor deze Informatiebijeenkomst op het emailadres: ellen.vangils@levgroep.nl  of op telefoonnummer: 06 – 41 03 76 39