Zoek
Sluit dit zoekvak.

Informatiebijeenkomst zonnepanelenproject De Groene Zone

Informatiebijeenkomst zonnepanelenproject De Groene Zone
Foto: Pixabay CC0

In de regio worden informatiebijeenkomsten georganiseerd om inwoners te informeren over het regionale zonnepanelenproject De Groene Zone.

De openbare bijeenkomst in Son en Breugel is op woensdagavond 30 mei in De Zwaan en begint om 19:30 uur. 

De Groene Zone

In dit project kunnen huiseigenaren uit de 12 deelnemende gemeenten goedkoop, gemakkelijk en zonder voorfinanciering zonnepanelen aanschaffen. Inwoners krijgen een aanbod voor een aantal zonnepanelen en een bijbehorende lening. In maximaal 15 jaar lossen ze maandelijks af, tegen een rente van 1,35%. De besparing op energiekosten gaat na aanschaf en installatie onmiddellijk in. Huiseigenaren die meedoen aan het project worden volledig ontzorgd. Technische kennis en inzet van eigen geld bij de start is dus niet nodig. 

Bijeenkomsten

Tijdens de informatiebijeenkomsten informeren we inwoners over deelname aan het project. De bijeenkomst wordt door de wethouder Duurzaamheid, Tom van den Nieuwenhuijzen, geopend. Daarna worden de algemene uitgangspunten en voorwaarden van het project toegelicht. Vervolgens gaat de leverancier in op de techniek en het offertetraject. Tenslotte wordt de financiële kant van het project besproken. Na de toelichtingen is er uiteraard gelegenheid om vragen te stellen. 

Meer informatie

De bijeenkomst start om 19:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) en duurt tot circa 21:00 uur. Meer informatie over het project kunt u vinden op de website www.degroenezone.nl.