Informatieve bijeenkomst over alternatief op het bosbeheer

Bomen in de bossen van Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

Natuurbelang Son en Breugel organiseert een tweetal bijeenkomsten om inwoners meer te vertellen over een andere kijk op bos- en natuurbeheer.

Recentelijk heeft Bosgroep Zuid-Nederland in opdracht van de gemeente Son en Breugel onderhoud uitgevoerd in de bossen van ’t Harde Ven en de Sonse Bergen. Omdat inwoners die zichzelf verenigde in Natuurbelang Son en Breugel de rigoureuze aanpak anders zouden willen, lieten zij Jaap Kuper en Eef Arnolds een analyse doen over een alternatief. Het tweetal heeft dit samenbracht in het boek ‘De bossen van Son en Breugel. Een bezinning op het beheer’.

Op dinsdag 5 april licht Jaap Kuper zijn analyse toe middels een informatieve bijeenkomst in het Vestzak en vertelt hij meer over de ontwikkeling van bos natuur en beheer. Zijn presentatie duurt ongeveer 30 tot 45 minuten. Aansluitend is er onder leiding van een onafhankelijke gespreksleider ruimte voor vragen en discussie.

Om iedereen met belangstelling voor dit onderwerp de gelegenheid te bieden deze informatieve bijeenkomst bij te wonen, is er een middag- en avondsessie. De middagsessie duurt van 15:00 tot 16:30 uur. De avondsessie duurt van 19:30 tot 21:00 uur. De toegang is gratis.

Post article

Post article