Search
Close this search box.

Ingezonden: wat als wij de MFA weer eens ons dorpshuis gaan noemen?

Ingezonden: wat als wij de MFA weer eens ons dorpshuis gaan noemen?
Foto: D66 Son en Breugel

Al bijna vier decennia lang wordt er een grootschalige discussie over het centrum van Son en Breugel gevoerd. Er zijn veel plannen gemaakt, maar ook veel plannen de prullenmand in gegaan.

Denk maar aan een nieuwe bibliotheek, kerk, parkeerplaatsen, theater en woningbouw. Er zijn veel partijen bij betrokken geweest en het heeft ook ontzettend veel geld gekost. D66 vindt dat deze discussie niet telkens weer opnieuw gestart moet worden. Wij willen vooruit.

Laten we de discussie nou eens terug naar onze inwoners brengen. Er komt een nieuw dorpshuis in Son en Breugel en wij zijn erg benieuwd hoe u vindt dat deze eruit zou moeten zien zodat u zich en welkom en thuis gaat voelen. Want een plek die voor D66 verbondenheid zou moeten betekenen, betekent nu alleen maar verdeeldheid en polarisatie.

Verbinden en ontmoeten

In de ogen van D66 Son en Breugel mag het dorpshuis staan voor: verbinden, laagdrempeligheid, toegankelijkheid maar ook zeker voor ontmoeten. Voor D66 zit het dan ook zeker aan de voorkant van het proces. Als je het dorpshuis binnenkomt moet je het gevoel hebben dat je er welkom bent en je er thuis voelt. Terwijl er misschien senioren aan een kopje koffie zitten zie je wat jeugdige leden van de harmonie met hun instrumenten op de fiets aankomen.

Maar ook inwoners die een lokaal initiatief willen opstarten kunnen er terecht voor een ruimte. De bibliotheek zal uitkomst bieden voor het in alle rust uw boeken uitzoeken en het bezoeken van speciaal georganiseerde thema’s. Terwijl er op zaterdag voorstellingen plaatsvinden in de grote zaal van het nieuwe theater, kunnen wellicht op zondag de leerlingen van de muziekschool een show opvoeren voor de ouderen die elkaar kunnen ontmoeten in foyer. En dit allemaal terwijl ook rekening gehouden wordt met de rust en privacy voor het CMD-loket.

D66 kent Son en Breugel als een bruisende samenleving en gunt haar dan ook een prachtige en gezellige ontmoetingsplek. Wij zouden het fijn vinden wanneer u ons uw mening laat weten. Ons bereiken doet u via info@d66sonenbreugel.nl en natuurlijk via onze facebookpagina.

D66 Son en Breugel


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play

Je las zojuist een ingezonden brief. Ons Son en Breugel biedt graag een podium voor lezers om hun gedachten, mening of gevoelens te delen, omdat vrijheid van meningsuiting een groot goed is. Zolang het maar goed geschreven, onderbouwd en feitelijk is. De inhoud van de ingezonden brief is geen reflectie van de gedachten, mening of gevoelens van de redactie.

Zelf een ingezonden brief delen? Stuur het naar redactie@onssonenbreugel.nl.