Search
Close this search box.

Ingezonden: Dorpsbelang moet afscheid nemen van haar wethouder

Ingezonden: Dorpsbelang moet afscheid nemen van haar wethouder
Foto: Dorpsbelang

De vereniging Dorpsbelang is verrast door het besluit van Robert Visser om zijn functie als wethouder in Son en Breugel per 1 december 2017 neer te leggen.

Robert is de personificatie geweest voor alle waarden waar Dorpsbelang voor staat: transparantie in besluitvorming, luisteren naar de mening van anderen, gedane beloften nakomen, respect hebben voor de belangen van andere partijen die in dossiers een rol spelen en vooral ook het loyaal en zonder voorbehoud uitvoeren van besluiten, die door de gemeenteraad zijn genomen.

Robert heeft in ruim 7 jaar een indrukwekkende staat van dienst in de gemeente voor onze inwoners opgebouwd. Hij heeft de ontwikkeling van Sonniuspark met veel succes door de economische crisis geloodst, hij heeft als portefeuillehouder financiën niet alleen de lasten voor de inwoners 7 jaar lang op hetzelfde niveau gehouden, hij heeft de gemeente financieel ook sterker gemaakt, hij is verantwoordelijk geweest voor de nieuwbouw van vier basisscholen in de gemeente, hij stond aan de wieg van het duurzaamheidsbeleid, dat nu in uitvoering is (gescheiden inzameling afval, verledden openbare verlichting etc.), hij heeft er voor gezorgd dat Ekkersrijt als industriegebied en meubelboulevard zich enorm heeft ontwikkeld (tweede plaats meest economische gemeente van Nederland) waarbij hij ook de basis heeft gelegd voor een tweede ontsluiting van het gebied op de snelweg, hij is al die jaren de voortrekker geweest van de ontwikkeling van het centrum van het dorp, inclusief MFA etc., hij stond aan de basis van vele beleidsvisies, die tot stand waren gekomen na uitgebreide consultatie van de inwoners en deskundigen (o.a. verkeersveiligheid centrum, mantelzorgbeleid), huisvesting “zwakkere” jongeren, opzet ontmoet en groetplein in het Vestzak en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Het is erg jammer dat hij zijn besluit heeft genomen omdat hij genoeg heeft gekregen van de valse beschuldigingen, verdachtmakingen en zelfs bedreigingen van mensen, die hun gelijk niet konden krijgen omdat hij vast bleef houden aan gedane beloften en vastgestelde raadsbesluiten. Dorpsbelang is enorm veel dank verschuldigd aan Robert Visser, die als vertegenwoordiger van onze partij zo veel voor de lokale gemeenschap voor elkaar heeft gekregen.

Vereniging Dorpsbelang.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play

Je las zojuist een ingezonden brief. Ons Son en Breugel biedt graag een podium voor lezers om hun gedachten, mening of gevoelens te delen, omdat vrijheid van meningsuiting een groot goed is. Zolang het maar goed geschreven, onderbouwd en feitelijk is. De inhoud van de ingezonden brief is geen reflectie van de gedachten, mening of gevoelens van de redactie.

Zelf een ingezonden brief delen? Stuur het naar redactie@onssonenbreugel.nl.