Search
Close this search box.

Ingezonden: waar gaat uw zoon/dochter straks wonen?

dorpsvisie
Foto: Dorpsvisie

Voor jongeren uit Son en Breugel is het bijna onmogelijk om hier in ons eigen dorp te blijven wonen.

Er worden nog wel een paar woningen bijgebouwd maar alleen als je al jaren staat ingeschreven bij een woningbouwcorporatie zou je daarvoor in aanmerking kunnen komen.

Dit probleem wordt alleen maar groter omdat de bouw locaties beperkt zijn en de gemeente weigert actief voor onze eigen jongeren woonruimte te realiseren. De woningbouw corporaties willen wel meewerken om betaalbare woningen te bouwen maar mogen die niet à priori aan onze jongeren beschikbaar stellen. Daarbij zijn de grondprijzen voor sociale woningen in ons dorp 50% duurder dan in andere gemeenten.

Kortom; de basis van een duurzame samenleving waar DorpsVISIE naar streeft wordt door de wethouder actief gesloopt. DorpsVISIE vindt dat dit echt anders moet en dat kan ook. Maar dan moet je het wel willen en daar lijkt het bij de huidige wethouder aan te schorten.

Met veel tam tam is onder zijn “sturing in 2012 een toekomstvisie opgesteld. Hierin staat heel duidelijk dat er fundamenteel andere maatregelen nodig zijn om onze gemeenschap “te verjongen / te vergroenen”. Behoud van onze jongeren dus. Bovendien is er een woonvisie opgesteld waarin duidelijk is aangegeven hoe we onze ouderen in hun eigen woonomgeving willen behouden met goede ondersteuning.

Helaas wordt er voor beide groepen helemaal niets gedaan. Er komen wel woningen, jazeker, als je geld genoeg hebt mag je als oudere in de “sonseHEide” gaan wonen en als jongere kun je gewoon een woning kopen.

Terwijl de vet gedrukte koppen in de krant het vooral hebben over een miljoenen verslindend project om een MFA in het centrum te realiseren, waarbij iedereen zich afvraagt waar dat voor nodig is, zijn onze jongeren genoodzaakt het dorp te verlaten.

DorpsVISIE vraagt zich steeds vaker af welk belang er nu eigenlijk wordt gediend?

Remco Heeren / Frans Meulenbroeks

DorpsVISIE Son en Breugel.


Lees meer over Dorpsvisie

Je las zojuist een ingezonden brief. Ons Son en Breugel biedt graag een podium voor lezers om hun gedachten, mening of gevoelens te delen, omdat vrijheid van meningsuiting een groot goed is. Zolang het maar goed geschreven, onderbouwd en feitelijk is. De inhoud van de ingezonden brief is geen reflectie van de gedachten, mening of gevoelens van de redactie.

Zelf een ingezonden brief delen? Stuur het naar redactie@onssonenbreugel.nl.