Search
Close this search box.

Ingezonden: een nieuw dorpshuis is vooral een zaak van de inwoners zelf

Discussie over ontwerp MFA slechts voor de bühne
Foto: Ons Son en Breugel

Voorafgaand aan de drukbezochte raadsvergadering van 2 november werd op het laatste moment de presentatie van het draagvlakonderzoek door bureau Kantar Public ingeroosterd. U weet wel, het bureau dat voor veel geld is ingehuurd om de meningen te peilen onder de inwoners over hoe wordt gedacht over het huidige MFA ontwerp.

Welnu, de conclusies waren duidelijk; maar liefst 69% van de ondervraagden sprak zich uit tegen het ontwerp van deze “hangar”. Verder bleek o.a. dat een grote meerderheid van de inwoners zich tijdens dit hele proces niet gehoord heeft gevoeld. Voor werkgroep Vraag zoekt Antwoord is dat geen verrassing. Want uit deze onvrede is de werkgroep immers ontstaan.

Nu de gemeenteraad de komende tijd haar wonden gaat likken en hopelijk is wakker geschud, durven wij alvast te stellen dat er een nieuw ontwerpproces opgestart moet worden rond de totale inrichting van ons centrum, met inbegrip van de kerk. Want het ontwerp van een nieuw dorpshuis in een nieuw centrum is in de eerste plaats een zaak van de inwoners zelf.

Mocht de gemeente advies willen inwinnen, dan willen wij hen graag te woord staan. Namens de inwoners.

En zullen we dan meteen afspreken dat we met het vertrek van de heer Visser het MFA weer gewoon dorpshuis gaan noemen?

Madelon Gerbrands, namens werkgroep ‘Vraag zoekt Antwoord’.

De werkgroep ‘Vraag zoekt Antwoord’ komt op voor het collectief belang van Son en Breugel door zich in te zetten voor een breed gedragen, levendig kerkplein inclusief dorpshuis met behoud van cultureel historische elementen en rekening houdend met de aanwezige flora en fauna.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play

Je las zojuist een ingezonden brief. Ons Son en Breugel biedt graag een podium voor lezers om hun gedachten, mening of gevoelens te delen, omdat vrijheid van meningsuiting een groot goed is. Zolang het maar goed geschreven, onderbouwd en feitelijk is. De inhoud van de ingezonden brief is geen reflectie van de gedachten, mening of gevoelens van de redactie.

Zelf een ingezonden brief delen? Stuur het naar redactie@onssonenbreugel.nl.