Ingezonden: Opnieuw deel 2

Post-it notes met de mening van de mensen uit Breugel
Foto: Ons Son en Breugel
Nieuws

In onze vorige bijdrage hebben we het gehad over de scholen in Breugel en het kerkgebouw in Son. Twee projecten die al jaren lopen en die na de verkiezingen weer helemaal opnieuw zijn gestart. Dat betekent veel extra tijd voor de schaarse ambtenaren, nog meer kosten en geen zichtbare voortgang voor de inwoners. In deze bijdrage nog zo’n dossier.

Breugel Bruist. Ook door dit initiatief is een streep getrokken en wordt, tot grote frustratie van de gebruikers, van voren af aan begonnen. Hier zorgden enkele bezwaren ervoor dat een heel project in de ijskast werd gezet. Jarenlange inspanning van ambtenaren en betrokkenen bleek voor niets te zijn. In plaats van te kijken naar de ingebrachte bezwaren en oplossingsgericht te denken, werd het dossier “controversieel” verklaard en gestopt.

Als je altijd alles en iedereen te vriend wilt houden, houdt dat besluitvorming tegen. En dan kun je opnieuw beginnen wat je wilt, maar er zal altijd wel iemand zijn die het ergens niet mee eens is. En met dat gegeven blijven initiatieven jaren hangen, en vraagt u zich misschien af waar “de politiek nou allemaal mee bezig is”. Nou ja, met opnieuw beginnen dus.

Zonde van de tijd, van al het geld en van alle gedane inspanningen. Doorgaan op de ingeslagen weg met misschien wat aanpassingen, was een veel beter alternatief geweest vinden wij. Maar te laat: Breugel Bruist is terug bij “Af”.

En dan iets heel anders. Iets positiefs. Met het initiatief “burgerparticipatie” gaan we als raad op zoek naar uw meningen. Door middel van informele inloopavonden proberen we bruggen te slaan. Goed luisteren, kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen en aan de slag. Eens kijken of dat ook overslaat op de partijen in de raad.

Marco Pulles, namens de VVD fractie Son en Breugel

Post article

Post article