Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ingezonden: twijfels over geschiktheid Suzanne Otters-Bruijnen

Burgemeester Suzanne Otters Bruijnen met de ambtsketen van Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

Als betrokken inwoner van Son en Breugel maak ik mij al enkele maanden ernstig zorgen over de geschiktheid en de ware bedoelingen van onze nieuwe burgemeester, Suzanne Otters-Bruijnen.

De recente uitspraak van Dilan Yesilgoz, waarin zij aangeeft geen enkele politieke partij meer uit te sluiten, roept bij mij vragen op over de relatie tussen mevrouw Otters en de FVD [Forum voor Democratie, red.] tijdens haar tijd in de Provinciale Staten. Het lijkt erop dat het vleien van mevrouw Otters destijds met FVD volledig in lijn was met de strategie van de VVD [Volkspartij voor Vrijheid en Democratie, red.].

Mevrouw Otters kan helaas niet worden gezien als een verbindende kracht voor onze gemeenschap. Ik herinner me een incident enkele jaren geleden waarbij ze met trots verkondigde dat ze niet sociaal is, en dat mensen voor sociale kwesties maar bij de SP [Socialistische Partij, red.] moeten zijn. Dit getuigt niet van de eigenschappen die we zoeken in een burgemeester. Een burgemeester hoort een bruggenbouwer te zijn en geen verdeeldheid te zaaien.

Het lijkt er steeds meer op dat mevrouw Otters slechts een marionet is van de VVD. Ze volgt klakkeloos de bevelen van de VVD-top op, zonder eigen visie of onafhankelijkheid. Bovendien roept haar cv vragen op over de basis van haar huidige baan, die lijkt voort te komen uit andere factoren dan haar bestuurlijke ervaring.

Het is van groot belang dat onze burgemeester onafhankelijk en betrokken is bij de belangen van onze gemeenschap. Het is tijd voor een grondig onderzoek naar de geschiktheid en de ware motieven van Suzanne Otters-Bruijnen als burgemeester van Son en Breugel.

Tanja Swinkels
Bezorgde inwoner van Son en Breugel

Je las zojuist een ingezonden brief. Ons Son en Breugel biedt graag een podium voor lezers om hun gedachten, mening of gevoelens te delen, omdat vrijheid van meningsuiting een groot goed is. Zolang het maar goed geschreven, onderbouwd en feitelijk is. De inhoud van de ingezonden brief is geen reflectie van de gedachten, mening of gevoelens van de redactie.

Zelf een ingezonden brief delen? Stuur het naar redactie@onssonenbreugel.nl.