Search
Close this search box.

Inloopmiddag over dementie tijdens de Wereld Alzheimer Dag

Inloopmiddag over dementie tijdens de Wereld Alzheimer Dag
Foto: Matthias Zomer CC0

Ieder jaar is 21 september Wereld Alzheimer Dag. Bibliotheek Dommeldal, de werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel en Stichting 2109 organiseren dit jaar samen, op vrijdagmiddag 21 september, een (gratis toegankelijke) inloopmiddag in de bibliotheek in ’t Vestzak over dementie.

Vanaf 13:00 uur zijn belangstellenden (familieleden, vrienden, mantelzorgers en professionals) ook met hun partner met dementie, welkom. De mensen van de Dementheek zijn aanwezig en er staan diverse informatietafels waar je meer hoort en leest over het omgaan met familie of vrienden met dementie. Om te ontdekken dat er ondanks, of misschien wel dankzij de dementie toch nog veel te genieten valt.

Dat is ook het thema van de film The Leisure Seeker, die vanaf 13:30 uur gedraaid wordt in de grote zaal. Oscarwinnares Helen Mirren en Golden Globe-winnaar Donald Sutherland schitteren in deze romantische tragikomedie (met ondertiteling). Samen gaan ze in hun camper op de vlucht voor de benauwende bemoeienis van hun dokters en volwassen kinderen. Samen maken ze een reis vol verrassingen, tegenslagen en herinneringen. Onderweg vinden ze hun liefde voor het leven en voor elkaar terug. Ook de toegang tot de film is gratis. Er is een pauze rond 14:30 uur. Tijdens de pauze en na de film is er gelegenheid om na te praten en om de informatiemarkt te bezoeken.

  • Datum: 21 september 2018
  • Locatie: Vestzaktheater
  • Tijd: vanaf 13:00 uur
  • Entree: gratis

De werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel bestaat uit de volgende organisaties uit Son en Breugel: Stichting Vrijwillige Thuiszorg, LEVgroep, Stichting Belangenbehartiging Mantelzorgers, SeniorenRaad, Chronisch zieken en Gehandicapten Platform, Stichting 2109, de plaatselijke afdeling van Alzheimer Nederland en Adviesraad Sociaal Domein