Inloopspreekuur voor hulp bij installatie CoronaCheck-app

QR-code op een smartphone (geen echte CoronaCheck-app code)
Foto: Pixabay CC0
Nieuws

Vanaf 25 september is de CoronaCheck-app de meest gangbare manier om de horeca of evenementen te bezoeken. Wie hulp nodig heeft met de installatie, kan terecht bij het inloopspreekuur.

Via de CoronaCheck-app of op CoronaCheck.nl kun je een coronabewijs regelen. Dat kan een bewijs zijn om te reizen binnen de Europese Unie of voor toegang tot horeca en evenementen. Het bewijs, in de vorm van een QR-code, kan via de CoronaCheck-app op de smartphone gedownload worden of via CoronaCheck.nl geprint worden.

Op vrijdag 1 oktober is er een inloopspreekuur, om mensen persoonlijk te helpen bij het installeren van de coronapas. Het inloopspreekuur wordt gehouden van 10:00 tot 12:30 uur in het Vestzak (bij binnenkomst meteen linksaf). Het spreekuur wordt georganiseerd door Bibliotheek Dommeldal en SonenBreugelVerbindt.

Informatiepunt Digitale Overheid

Bij problemen bij de aanvraag van testbewijzen, vaccinatiebewijzen, herstelbewijzen, gratis testen voor reizen en vragen over jouw coronabewijs, kan je terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek. Ook kunnen zij helpen als er mensen zijn die problemen hebben met of niet in bezit zijn van digitale middelen. Dit geldt ook voor het (nog) niet in bezit zijn van een DigiD.

Post article

Post article