Zoek
Sluit dit zoekvak.

(Inter)nationaal genieten tijdens het Barbecue Spektakel 2018

Kok bakt vlees tijdens het BBQ Spektakel
Foto: Ons Son en Breugel

Bij La Sonnerie in het Brabantse Son wordt zaterdag 18 en zondag 19 augustus het tweedaagse food event het Nationaal Barbecue Spektakel georganiseerd.

Onderdeel van dit barbecue-event zijn de World Barbecue Association Open Nederlandse Barbecue Kampioenschappen, waar diverse internationale topteams het tegen elkaar zullen opnemen.

Barbecueën is steeds meer een culinaire activiteit geworden dat door internationale topkoks wordt omarmd. Het beperkt zich allang niet meer tot de achtertuin en de camping. Dat neemt niet weg dat een weekend lang iedereen – van jong tot oud – volop kan genieten en proeven tijdens dit jaarlijkse terugkerend event met als hoogtepunt De Open Nederlandse Barbecue Kampioenschappen op zondagmiddag.

Proeven en beleven

Het betreft een internationaal event met een culinaire omlijsting. Er zijn diverse stands, presentaties en workshops, zoals die van Henrik Hansen, een bekende barbecue goeroe uit Denemarken. Tevens worden er culinaire gerechten en uitzonderlijke recepten door (inter)nationale BBQ-teams bereid. De bezoekers kunnen van alles zien, proeven en beleven.

Open WBQA Nederlands Barbecue Kampioenschap

Op zondagmiddag zullen er professionele internationale barbecueteams deelnemen aan het Open WBQA Nederlands Barbecue Kampioenschap. Deze (inter)nationale teams zullen onderling strijden in vijf verschillende categorieën. De WBQA is wereldwijd actief in 23 landen op vijf continenten.

Organisatie

Het Open WBQA Nederlands Barbecue Kampioenschap wordt georganiseerd door de World Barbecue Association. De WBQA is een Nederlandse stichting die zich inzet voor het barbecueën in de breedste zin van het woord. Het voor iedereen vrij toegankelijke barbecuefestijn begint 18 en 19 augustus 2018 om 13:00 uur. Het programma is te vinden op www.BBQspektakel.nl.