Is Olivier van de Vossenberg De Zwakste Schakel?

Is Olivier van de Vossenberg De Zwakste Schakel?
Foto: Olivier van de Vossenberg
Nieuws

Is het de Sonse Olivier van de Vossenberg gelukt om De Zwakste Schakel te winnen? Vanavond is op RTL4 te zien of de quizfanaat er met de winst vandoor gaat.

Verfent pubquiz deelnemer Olivier van de Vossenberg houdt wel van een uitdaging. “Het was eigenlijk een idee van een vriend van mij, die zag de aankondiging dat De Zwakste Schakel terug zou komen op televisie. We houden daar alle twee wel van, dus leek het hem wel leuk om ons beide op te geven. Voor de grap hebben we ons dus aangemeld. Hij is toen niet door de selectie gekomen, maar ik wel.”

Voordat Olivier op televisie zou komen, moest hij eerst meedoen aan een selectiedag. Zo kon hij de sfeer al een beetje proeven, het spel proberen en kennis maken met presentatrice Bridget Maasland. “De selectiedag in Amsterdam was de laatste ronde voordat je uiteindelijk op televisie zou komen. Dan zie je alle mensen die zich ook hebben aangemeld en speel je het spel. Dat is op zich al een ervaring. Bridget Maasland was echt heel aardig, ook buiten camera’s om. Ze komt op het eerste gezicht over als een ijskonijn, maar dat vond ik meevallen.”

Aangename verrassing

Bij de daadwerkelijke opnames stond Olivier voor een aangename verrassing: hij moest het namelijk opnemen tegen Erik Nijman uit Eindhoven, leraar groep 8 van basisschool de Sonnewijzer. Olivier houdt nog geheim of hij een zwakke of een sterke schakel was, daarvoor moeten mensen naar de uitzending kijken. Als hij wint, wordt het geld in ieder geval goed geïnvesteerd. “Na de zomervakantie begin ik met een studie in Ierland voor vier jaar. Dus daar ben ik voor aan het sparen.”

Foto: Olivier van de Vossenberg

Vanavond om 22:30 uur wordt op RTL4 De Zwakste Schakel uitgezonden. In het programma, gepresenteerd door Bridget Maasland, gaan negen kandidaten met en tegen elkaar de strijd aan. De kandidaten moeten samenwerken om zo veel mogelijk geld binnen te harken, maar stemmen aan het einde van de ronde wie de zwakste schakel is en met lege handen moet vertrekken. Wie niet kan wachten kan de aflevering nu al op Videoland bekijken.

Post article

Post article