Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dit is het voorlopige ontwerp van de nieuwe kerk

Dit is het voorlopige ontwerp van de nieuwe kerk
Foto: Architect Werner Leermakers

Een nieuwe, compacte kerk zal verrijzen achter de kerktoren en dit is het voorlopige ontwerp van architect Werner Leermakers.

Gister werd het voorlopige ontwerp van de nieuwe Sonse kerk gepresenteerd aan een klankbordgroep met daarin vertegenwoordigers van diverse groepen van de Sonse geloofsgemeenschap. Het nieuwe ontwerp komt van de hand van de Sonse architect Werner Leermakers, die eerder al de nieuwe zaal van café restaurant de Zwaan ontwierp.

Foto: Architect Werner Leermakers

De wens was om een kleine kerk van ongeveer 250 vierkante meter te ontwerpen dat transparant en paviljoenachtig zou worden. De noordgevel mocht hierbij wat meer gesloten zijn. De huidige zichtlijn vanaf het Kerkplein diende gewaarborgd te worden, langs de kerktoren af. Ook moest het nieuwe gebouw los komen van de huidige kerk (daar waar wethouder Robert Visser nog een doorloop voor zich zag). Bij het plan wordt het groen van park Vroonhoven zo veel mogelijk behouden.

Foto: Architect Werner Leermakers

 De hele presentatie die gedaan is aan de klankbordgroep is hier terug te zien.

Ook schrijft de parochie op haar website dat op 3 december inderdaad de laatste dienst zal zijn voor de huidige Sint-Petrus’ Bandenkerk, waarna de kerk uit de eredienst wordt onttrokken en wordt gesloopt. Er kan tussen 16 en 27 oktober bezwaar gemaakt worden bij de bisschop.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play