Jaar na ‘pittig gesprek’ nog altijd problemen rond VTH

Provinciehuis Den Bosch
Foto: Wikipedia CC0
Nieuws

Vergunningen, toezicht en handhaving heeft het flink te voorduren gehad deze coronacrisis, wat er mede voor heeft gezorgd dat niet op tijd gereageerd kon worden op een brief van de provincie.

In november 2019 kreeg burgemeester Hans Gaillard stevige kritiek van de commissie algemene zaken. Son en Breugel had VTH (vergunningen, toezicht en handhaving) niet op orde en de provincie maande de gemeente haar zaak op orde te krijgen. De capaciteit moest omhoog, anders dreigde de provincie met sancties. De dreigende toon vanuit Den Bosch werd toen niet gedeeld met de gemeenteraad.

Bijna een jaar later bleek er weer een brief op de deurmat te zijn gevallen, waar de gemeenteraad pas een half jaar later van op de hoogte wordt gebracht. Deels door het coronavirus was het niet mogelijk om tijdig te reageren op de brief en de gemeenteraad op de hoogte te stellen. Tot grote frustratie van de commissie algemene zaken, die een jaar na het ‘foei gesprek’ weer geconfronteerd werd met nalatigheid.

Op gebied van vergunningen, toezicht en handhaving gaat het echter wel iets beter. De gemeente Son en Breugel is er nog niet, maar ‘voldoet gedeeltelijk‘ op de lijst van criteria van de provincie. Mede dankzij twee nieuwe ambtenaren (waarvan eentje binnenkort al weer wenst te vertrekken) en samenwerking met de Dommelvallei gemeentes Nuenen en Geldrop-Mierlo gaat het de goede kant op.

Post article

Post article