Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jaarmarkt gaat vrijwel ongewijzigd door

Harmonie Pro Honore et Virtute sluit seizoen af met klapstoelenconcert
Foto: Ons Son en Breugel

Het hoge woord is er uit: jaarmarkt 2015 in Son en Breugel kan gewoon doorgaan.

Het was de vraag of de jaarmarkt dit jaar wel door zou gaan. Wethouders Robbert Visser heeft vandaag de organisatie van de jaarmarkt laten weten dat er geen gevolgen zijn voor de jaarmarkt. De jaarmarkt zal in vrijwel dezelfde vorm als voorgaande jaren doorgaan.

Het verbod heeft wel gevolgen voor de jeu de boules derby, een evenement dat op het Kerkplein tegelijk met de jaarmarkt plaatsvindt. De organisatie van de jaarmarkt heeft alle medewerking toegezegd aan de organisatie van de derby om een passende oplossing te vinden.

Evenementensoap

De Raad van State had alle evenementen die plaats zouden vinden op het Kerkplein voor 2015 met uitzondering van de kermis verboden. Na klachten van twee bewoners ronde het Kerkplein werd de gemeente gedwongen om het oude bestemmingsplan van 2014 door te laten gaan. Door de carnaval waren vrijwel alle evenementdagen gebruikt.

Aanvankelijk zou alleen de kermis sneuvelen, maar na een opstand van de inwoners van Son en Breugel kon de kermis zelf wel doorgaan, maar andere evenementen op het Kerkplein niet.

Lees meer