Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jaaroverzicht 2015 – de meest gelezen artikelen

Foto: Ons Son en Breugel

2015 is bijna ten einde. Son en Breugel blikt terug op het jaar in het jaaroverzicht, met vandaag de meest gelezen artikelen van 2015.

Vrouw vermist in omgeving Son en Breugel

17 mei – Maaijke Ijpelaar vermist en dood aangetroffen

Een Burgernet alert ging uit naar alle aangemelde inwoners van Son en Breugel: een vrouw van 29 werd vermist in een bosperceel aan de A50. De politie was in grote getale aanwezig om het vermiste meisje Maaijke Ijpelaar te vinden. Tevergeefs, want later op de dag werd de vrouw dood aangetroffen in de bossen.

IMG_1417

3 juni – De Raad van State blokkeert evenementen op Kerkplein

Na een jarenlange strijd tussen de bewoners van Torenstraat 5 en de gemeente, doet de Raad van State een uitspraak over het evenementenbeleid van de gemeente. Conclusie: geen kermis dit jaar en diverse evenementen moeten verhuizen. Een uitspraak die Son en Breugel landelijk nieuws maakte.

Schermafbeelding 2015-09-01 om 18.19.03

1 september – De gemeente wil Torenstraat 5 kopen

De uitspraak van de Raad van State was het startschot voor een blijvende oplossing tussen de gemeente en de bewoners van Torenstraat 5. Gezien de situatie uitzichtloos leek, werd de beslissing genomen om het huis te kopen. De kosten: 550.000 euro. Dit maakte natuurlijk veel tongen los binnen het dorp.

2015-07-29 19.26.46

30 mei – Twee cafés, twee nieuwe eigenaren

Twee cafés stonden in de etalage en beide cafés vonden dit jaar een nieuwe eigenaar. ’t Sonneke werd verkocht aan Linda van Asseldonk en doopte het café om in ’t Hart van Son. Het Raadhuis werd verkocht aan Rob Meulenbroeks en hield vast aan de originele naam. Beide cafés trekken maanden na de heropeningen veel bezoekers.