Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jaarwisseling Son en Breugel niet zonder incidentjes

Het jaar 2016 van Ons Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

De overgang van 2015 naar 2016 lijkt in Son en Breugel niet helemaal vlekkeloos te zijn verlopen.

De brandweer rukte om een stapel kranten te blussen in het verlengde van de Kloosstraat in Son. De stapel kranten stonden te branden in de bossen. De brandweer had het brandje snel onder controle.

Vandalen blijken het jaar goed te willen beginnen door, in navolging van 2015, spiegels van auto’s te trappen. Het buurt-preventie-team rondom de Doormanlaan laat weten dat twee auto’s spiegels missen. Het betreft auto’s in de Doormanlaan in het verlengde van het hertekamp richting de speeltuin de molenwiek.

Vanmiddag moest de brandweer wederom uitrukken, dit keer naar ’t Zand. Een ondergrondse restafvalcontainer stond te roken. De brandweer heeft geprobeerd om met water de container te blussen, maar werd belemmerd door de beveiliging van de container. De container is tijdelijk buiten gebruik gesteld.

In het zonlicht blijken er nog meer vernielingen te zijn geweest, zoals bijvoorbeeld de bushaltes in de Bontstraat en een prullenbak in de Nieuwstraat.

2016-01-01 15.03.21 2016-01-01 14.53.12

Desondanks hebben vele inwoners van Son en Breugel het jaar veilig in kunnen luiden. In andere dorpen en steden waren er meerdere incidenten tijdens de jaarwisseling, zoals bijvoorbeeld in Oss, Breda, Tilburg, Valkenzwaard en Helmond.