Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jeffrey geniet van de huldiging van PSV

psv huldiging kampioen jeffrey
Foto: Ons Son en Breugel

Jeffrey Coelen, misschien wel de grootste PSV fan van Son en Breugel, sloot met een redacteur van Ons Son en Breugel een weddenschap af. Als Ajax kampioen zou worden, gingen ze samen in Amsterdam de huldiging vieren.

Maar het kampioenschap nam een onverwachte wending. De club van Jeffrey werd kampioen. En nu? Er waren geen afspraken gemaakt om naar de huldiging van PSV te gaan. De kans dat het feest in Eindhoven door zou gaan was zeer klein. ‘Ga je mee naar Eindhoven?’ was de vraag die Jeffrey stelde toen PSV er toch met de schaal vandoor ging. Nou vooruit dan, regel jij maar een taxi dan gaan wij samen jouw feestje vieren.

psb kampioen huldiging jeffrey

Want ondanks dat Jeffrey een hele grote PSV fan is, heeft Jeffrey de huldiging nog nooit meegemaakt. Behalve op de bank, thuis in Zonhove natuurlijk. Samen drukken we door de enorme mensenmassa in Eindhoven, op zoek naar een manier om het Stadhuisplein op te komen. Door de enorme toestroom zijn alle toegangswegen tot het plein afgezet. Normaal gesproken is er voor gehandicapten wel een speciale ruimte beschikbaar, maar overal waar we informeren krijgen we te horen dat niemand het plein meer op mag.

Balen, dan maar een plekje zoeken bij één van de grote televisieschermen in de binnenstad. Maar gemakkelijk blijkt dat niet. Niet zo zeer vanwege de drukte, maar om de hoeveelheid bekende die Jeffrey tegenkomt. Mensen die op Zonhove wonen, mensen die lid zijn van buurtvereniging Gehurterbij, supporters van Oost die hem regelmatig in het stadion zien zitten… Overal waar we komen moet Jeffrey even knuffelen of een boks geven. Jeffrey laat een enorme indruk achter bij de mensen. Het lijkt haast wel of Jeffrey een speler van PSV zelf is.

Jeffrey wordt overal herkend, hij leek wel een PSV speler

En als we eenmaal een plekje gevonden hebben voor het grote scherm bij de Sint-Catharinakerk, gaat Jeffrey helemaal uit zijn dak. Zo goed hij kan scandeert hij alle leuzen en zingt hij alle liedjes mee. Zijn helden komen regelmatig voorbij op het scherm, wat glinstering in zijn ogen brengt. We staan dan misschien niet op het Stadhuisplein en we zien de spelers van PSV niet direct, maar dit deert de pret van Jeffrey niet.

De huldiging is afgelopen en iedereen druipt langzaam af. Maar Jeffrey wil toch nog even kijken op het Stadhuisplein, want misschien zijn de spelers er nog. We banen ons een weg door de enorme hoeveelheid restafval en met bier doorweekte straten. Uiteindelijk lukt het ons om bij het podium te komen. Helaas, de spelers zijn al weg. Weer komen we een bekende tegen die graag even een praatje wil maken met Jeffrey. We smeken om even het podium op te mogen, ook dit mag niet omdat ze al volop aan het inpakken zijn. Dan maar even een foto maken voor het podium.

Geen toegang tot het Stadhuisplein, dan maar PSV spelers kijken op televisie

En dan zie je waarom Jeffrey een grote indruk achterlaat bij mensen. Hij is tussen supporters van zijn club, om te vieren dat zij kampioen zijn. Jeffrey heeft zichtbaar de tijd van zijn leven, en ondanks dat deze schrijver voor Ajax is maakt het feit dat we samen deze bijzondere dag van Jeffrey beleefd hebben ook een beetje bijzonder voor mij.

En volgend jaar hebben ze al de afspraak gemaakt om in Amsterdam het kampioenschap te gaan vieren.

Lees meer over het kampioenschap van PSV