Jeugd van harmonie Pro Honore et Virtute trakteerde op herfstconcert

Opleidingsorkest harmonie Pro Honore Et Virtute
Foto: Harmonie PHEV

Het recept voor een mooie muzikale ochtend in het Vestzaktheater afgelopen zondag: twee jeugdorkesten van harmonie Pro Honore et Virtute op het podium.

Onder de enthousiaste leiding van hun dirigenten Freddie Louwers en Marly Sengers trakteerden het samenspeelorkest en de opleidingsharmonie het publiek op een muzikale belevenis. Ditmaal speelden ook enkele jeugdige muzikanten van de Boxtelse harmonie mee. Een mooi initiatief van dirigente Marly om nog meer muzikanten met elkaar te verbinden en allen dit podium te bieden.

Nadat het publiek plaats had genomen in de zaal, beet het samenspeelorkest op het podium de spits af. En aangezien een aantal muzikanten voor het eerst op het podium speelden, was dat best spannend. Mooi om te horen hoe het orkest er met swingende nummers de stemming al goed in wist te brengen. Zoals een moeder in de pauze zei: “Prachtig om te horen wat ze al kan. Ze heeft nog niet eens zo heel erg lang les, maar mag nu al meedoen in het orkest. Ze keek er al de hele week naar uit en ik zag dat ze er enorm veel van genoot om voor ons te spelen”.

Zo ook met opleidingsharmonie na de pauze. Met nummers die net even wat meer kracht uitstralen. De groei die de jeugd maakt is dan duidelijk hoorbaar. Omdat ook het repertoire steeds veranderd blijft elk optreden ook voor hen weer een uitdaging. Een 14-jarige muzikant merkt na het optreden op. “Ik speel nog niet zo lang klarinet, maar mag bij de harmonie al meespelen in het eigen jeugdorkest. Zo doen we het samen en dat maakt het echt leuk. Tijdens de gezellige repetities werken we daar naar toe en door het optreden vandaag heb ik alleen maar meer zin in mijn muziekles”.

In de finale werd alles tot een geheel gesmeed. Volle bak op het podium met alle muzikanten van de twee orkesten samen gesmeed tot een gelegenheidsorkest. Zo liet de jeugd van de harmonie zien dat je kan blijven groeien in je muzikale ontwikkeling en dat samen muziek maken leuk is. Dat enthousiasme straalden ze uit naar het publiek wat genoot met volle teugen.

De volgende keer ook samen muziek maken? Kijk dan of aansluiten bij harmonie Pro Honore Et Virtute iets voor jou is. Via de harmonie kun je, vaak met een instrument dat je kan lenen, muzieklessen volgen. Kijk op de website www.phev.nl, de Facebook pagina, of kom een keer langs bij een repetitie van de jeugd. De opleidingsharmonie repeteert elke donderdag van 18:45 tot 19:45 uur en het samenspeelorkest op dinsdag van 19:00 tot 19:45 uur, beiden in het Vestzaktheater.

Post article

Post article