Jeugdgemeenteraad ziet een fusie met Nuenen wel zitten

Jeugdgemeenteraad
Foto: Ons Son en Breugel

De jeugd heeft de toekomst, een toekomst die zelfstandig of gefuseerd zal zijn. Wat vindt de jeugdgemeenteraad?

Op 11 mei werd tijdens een lange vergadering de vraag voorgelegd: hoe ziet de jeugdgemeenteraad de bestuurlijke toekomst van Son en Breugel? Op verzoek van Ons Son en Breugel is de vraag voorgelegd, de jeugd is immers de doelgroep die de toekomst heeft en ook een stem verdienen in het proces.

Hidde Dekkers van basisschool de Ruimte geeft aan dat hij niet snapt waarom de gemeente Son en Breugel kijkt of we zelfstandig blijven of samen moeten gaan. De voorzitter, burgemeester Hans Gaillard, legde uit dat de provincie Noord-Brabant het verzoek in Son en Breugel en Nuenen heeft neergelegd om het standpunt over de bestuurlijke toekomst van beide dorpen te onderzoeken. Volgens het rapport van de commissie Demmers kan Nuenen niet zelfstandig blijven en wordt de gemeente bij Eindhoven gevoegd of gefuseerd met Son en Breugel.

Fenna Bosch van basisschool de Bloktempel geeft aan dat ze denkt dat het drukker wordt als we bij de stad Eindhoven komen. Jeske Flapper van basisschool de Regenboog vraagt of de Jeugdgemeenteraad dan blijft bestaan. Dat kan. Jolijn Koks van basisschool de Sonnewijzer geeft aan dat het leuk is om een eigen dorp te blijven. Nuenen is verder weg en bij Eindhoven wordt het dorp meegenomen in de stad.

Uiteindelijk werd er gestemd over een tweetal vragen: zou Son en Breugel moeten fuseren, of zelfstandig blijven en zo ja, met Eindhoven of met Nuenen? De jeugdgemeenteraad stemt met tien stemmen voor een fusie en twee tegen. Eveneens stemmen tien leden voor een fusie met Nuenen. Het standpunt is inmiddels ook gecommuniceerd met de ‘grote’ gemeenteraad, die op 7 juni verder gaan praten over de toekomst van Son en Breugel.


Lees meer over de jeugdgemeenteraad


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play

Post article

Post article