Search
Close this search box.

Jong en oud komen samen om Ons Dorp Kwist te winnen

Deelnemers aan Ons Dorp Kwist in de kantine van SBC
Foto: Ons Son en Breugel

Wij zochten diverse teams in Son en Breugel op om te zien hoe zij Ons Dorp Kwist speelden.

Via onze Facebookpagina deed Ons Son en Breugel een oproep: bij welke teams mochten wij een kijkje komen nemen? Er werd massaal gereageerd, waarvoor dank. Maar helaas konden we niet overal aanwezig zijn.

Team WDOM

In de Boslaan werd hard gewerkt. Zo hard zelfs, dat de muffins in de oven vergeten werden en dus iets te krokant de oven verlieten. Hoewel er in de opdracht niet bij stond in welke staat de muffins moesten verkeren werd toch een nieuwe poging gedaan.

Team Harmonie

De altijd goed presterende Harmonie Pro Honore Et Virtute gebruikte hun ‘verdeel en heers’ tactiek in het gebouw van basisschool de Harlekijn. Lokalen waren ingedeeld, er werd gebruikt gemaakt van de high tech mogelijkheden van de school en jong en oud werkten samen om te kijken of zij dit jaar de nummer 1 positie weer kunnen bemachtigen.

Team Braecklant

In Braecklant ging het er een stuk rustiger aan toe. De groep was klein, maar hielden daarmee wel de rust. Geklaagd werd over de geheime opdracht in het Vestzak, die veel te moeilijk zou zijn geweest.

Team Het Regenboog Team

Het gros van Het Regenboog Team zat in één lokaal gepropt, met een zee van ruimte in de kuil. Maar hoe kan het mis gaan als je een team van alleswetende docenten om je heen hebt? We gaan het meemaken als hun werk wordt nagekeken. Weten ze gelijk eens hoe hun leerlingen zich voelen.

Team Dutmella

Voor scouting Dutmella reisden we af naar de blokh… basisschool de Ruimte. Het blauwe leger was hard aan het werk, terwijl in de keuken vrolijk doorgebakken werd. Want waarom maar één muffin bakken als je er ook meerdere kunt bakken, of een lekkere cake?

Team Verse Broodjes!

Twee deuren van team WDOM werd ook hard gewerkt door een team, waarvan één deelnemer ontbrak. Zij is namelijk hoogzwanger, waarvan de vader bij de winnaar van vorig jaar, Ouwe Mik, speelt. Dat verklaarde ook meteen de teamnaam.

Team FC Schuttersheide

Voordat we vertrokken naar de kantine van SBC hadden we een beeld van bier en bitterballen in ons hoofd. En wat bleek: dat beeld klopte. Een gezellig team dat de sportvragen zo klaar had en een goede mix was van actief en iets minder actief. Op het veld dan natuurlijk.

Team Bevers en Boschman

In feestcafé de Bongerd werd even niet gefeest of gesport, maar heel hard gewerkt aan de pittige vragen. Het hele café werd benut om de vragen te kunnen beantwoorden: de bar, het biljard en de tafels.

Team La Ferme Boel

Op steenworp afstand brandde ook nog licht in de Boerderij. Het hart van de Breugelse activiteiten pakten zo op hun eigen manier Ons Dorp Kwist bij de hoorns. Geen tijd om een praatje te maken, ze waren veel te geconcentreerd met werken.

Team Kanaalbabbels

Weer een gekke locatie: je zou verwachten dat buurtvereniging Kanaalstraat wel in de Kanaalstraat het varkentje zou wassen. Aan de Eindhovenseweg werd in een omgebouwd café, onder leiding van een kersverse deelneemster, geworsteld met de vragen.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play