Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jong talent maakt zich klaar voor Music In Blue

Jong talent maakt zich klaar voor Music In Blue
Foto: Ons Son en Breugel

Nog enkele dagen en dan schittert jeugdig muziektalent op het podium van Music in Blue in de Bongerd. In het Vestzaktheater worden de laatste puntjes op de i gezet om van het dynamische concert te perfectioneren.

Komende zaterdag gaat de musicale jeugd van Son en Breugel los tijdens een uitverkocht Music In Blue. Een evenement waar de jeugd van harmonie Pro Honore Et Virtute de kans krijgt om voor het grote publiek te spetteren in sporthal de Bongerd, met vocale ondersteuning van andere Sonse talenten zoals Esmée Kneppers, Tijn Luijben, Laura Dolmans, Evelien Slegers, Lisa Verkuijlen en Mischa de Gooijer.

Tijdens het 100-jarig bestaan van Pro Honore Et Virtute pakte de harmonie al groots uit met een Music in Blue concert. Vele van muzikanten die toen op het podium stonden als leerling, schitteren nu in de ‘grote’ harmonie.  De ervaring die zij in aanloop naar en tijdens het concert opgedaan hebben kunnen zij nu inzetten. Nu, vijf jaar later, wil de harmonie weer een podium bieden voor de jeugdige groepen zodat ook zij dezelfde ervaring op kunnen doen als hun voorgangers. Het concept is hierbij wel een klein beetje aangepast, maar de kern blijft hetzelfde: een prachtig concert met een blauw tintje.

Al zes maanden zijn de opleidingsharmonie, het samenspeelorkest, de malletgroep en de leerlingpercussiegroep aan het repeteren om de moderne klassiekers onder de knie te krijgen. Onder leiding van dirigenten Frank van Mierlo, Patrick van den Heuvel en Freddie Louwers en met hulp van wat meer ervaren musici worden nummer als Kronenburg Park van Frank Boeijen en A Night Like This van Caro Emerald ingestudeerd. De afgelopen jaren is Pro Honore Et Virtute steeds meer gewend geraakt aan modernere nummers, wat de jeugd natuurlijk beter ligt dan de echte klassiekers die de eredivisionisten spelen.

De jeugd van de harmonie doet het niet alleen. Zangtalent van eigen bodem zal samen met het orkest optreden in de Bongerd om net dat beetje extra te geven en het geen klassiek concert te maken. Het is de kers op de taart dat Music In Blue leuk maakt. Het is ook goed om te zien dat de twee disciplines, zang en orkest, samen kunnen gaan. Ook de zangers en zangeressen zijn al maanden bezig, onder begeleiding van zangcoach Helga Westerman. Een mooie manier om ervaring op te doen voor beide partijen.


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play