Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jongeren in Son en Breugel creëren zelf de weg naar werk

Jongeren in Son en Breugel creëren zelf de weg naar werk
Foto: Paul Janssen

De wereld is veranderd. We gaan op zoek naar betere manieren van het nieuwe werken. Inwoners uit Son en Breugel starten met jongeren uit het dorp een burgerinitiatief voor een nieuw werkgelegenheidsproject.

Het idee is dat jongeren zelf een project bedenken en de gemeente de opdracht geven om het uit te voeren. We noemen het een kantelproject, omdat het werk start vanuit de inwoner en niet vanuit werkgevers of de gemeente. We gaan het helemaal anders doen in Son en Breugel. In dit project zijn jongeren initiatiefnemers: alles kan en mag.

Jongeren die meedoen krijgen ook nog eens een vergoeding voor de tijd die ze in het bedenken van het project steken. Jouw idee is dus meteen geld waard!

Voorbeeld: Ik ben Kay en maak websites voor bedrijven en particulieren via mijn eigen bedrijf. Daarmee verdien ik al een behoorlijk inkomen. Voorlopig doe ik dit naast mijn studie, maar denk erover om hier echt mijn beroep van te maken.

Het idee om jongeren het nieuwe ondernemen een kantelproject te laten bedenken moet nog verder uitgewerkt worden. Met jou! De eerste stap is jongeren uit te nodigen om mee te doen.

Hoe pakken we het aan?

Op maandag 3 oktober en dinsdag 11 oktober 2016 komt een ideeënteam (dat bestaat uit inwoners uit de gemeente) twee keer in een Actiesessie bij elkaar om samen na te denken over hoe we het idee in actie brengen. Omdat het project nieuw is, is de aanpak een experiment, waarin we goed kunnen testen of het idee werkt.

De twee Actiesessies worden professioneel begeleid door de organisatie Ynnovate. Tijdens de eerste Actiesessie gaan we eerst het idee verder uitwerken, zodat het niet blijft bij praten, maar we meteen de stap maken naar doen. In de tweede Actiesessie gaan we aan de slag met het realiseren van alle stappen en acties. Beide bijeenkomsten zullen heel interactief zijn. Het worden dus actieve workshops waarin we vooral veel gaan dóén.

Doe met ons mee!

Ben je tussen 17 en 27 jaar en lijkt je dit idee wel wat. Heb je op 3 oktober van 18.30 tot 21.30 uur en 11 oktober van 15 .00 tot 18.30 uur tijd om naar de Actiesessies te komen in het gemeentehuis.

Meld je aan voor een gesprek of doe gelijk mee.

Aanmelden doe je bij:


 Neem dan contact met ons op.