Jongeren staan op voor jongeren in Son en Breugel

https://son-en-breugel.nieuws.nl/nieuws/sonnenaar-merijn-gijsbers-drievoudig-finalist-nk-barista/
Foto: Jongerenraad Son en Breugel
Nieuws

Op 12 oktober 2017 heeft de jongerenraad Son en Breugel voor het eerst zichzelf een stichting kunnen noemen. Er is toen getekend bij de notaris. Vanaf dat moment is de raad bezig Son en Breugel aantrekkelijker te maken voor jongeren. Dit doen ze door middel van invloed uit te oefenen op evenement plannen en beleidsstellingen van de gemeente.

Notaris

Een paar weken geleden zijn de statuten ter oprichting van de jongerenraad goedgekeurd en kunnen deze officieel getekend worden bij de notaris Schepers & Van Nunen in Sint-Oedenrode. De oprichters van de jongerenraad, Wouter Wijnheijmer en Rick Arends, tekenen de formele notariële akte bij de notaris samen met de bestuursleden. Vanaf dit moment is de jongerenraad officieel een stichting en kan de raad zich nog beter inzetten voor de behoeften van jongeren in Son en Breugel.

Historie

De jongerenraad is officieel opgezet op 28 juni 2017. Vanaf dat moment is de kerngroep druk bezig geweest om de jongerenraad vorm te geven. Er is een Facebookpagina opgezet voor een efficiënte manier van informatie verspreiden. Ook is er veel contact geweest met de lokale verenigingen en organisaties. Op deze manier probeert de raad zoveel mogelijk jongeren te bereiken in Son en Breugel. Het enige wat nog miste was de officiële rechtsvorm van de raad: de stichting.

Foto: Jongerenraad Son en Breugel

Toekomst

De raad wil verschillende avonden organiseren waar de jongeren in Son en Breugel gehoord kunnen worden over wat zij vinden wat er in het dorp moet veranderen. Ook wil de jongerenraad een representatief panel creëren waar jongeren hun mening kunnen geven over verschillende onderwerpen die spelen in Son en Breugel en omgeving. Dit leggen we bij verenigingen, organisaties en de gemeente op tafel. Hierbij worden evenementen niet vergeten, ook hier laten we ons graag horen. Ook organiseren zij twee keer per jaar een informatiebijeenkomst om te laten zien wie we zijn en wat we doen, deze bijeenkomsten zijn ook bedoeld om de sponsoren en lokale partijen te bedanken voor hun steun aan de jongerenraad.

Vrijwilligers

De jongerenraad is altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich actief willen inzetten in Son en Breugel. Ben of ken jij iemand die een uitgesproken mening heeft? Laat het de jongerenraad dan weten. Je kunt de jongerenraad bereiken via hun Facebookpagina: Jongerenraad Son en Breugel, of via hun e-mailadres: jongerenraadsnb@gmail.com.

 


Download nu de app van Ons Son en Breugel voor iOS in de App Store Download nu de app van Ons Son en Breugel voor Android in Google Play

Post article

Post article