José Goossens gekozen als lijsttrekker van Dorpsbelang

Lijsttrekker José Goossens van Dorpsbelang
Foto: Dorpsbelang

José Goossens-Junier is door de leden van Dorpsbelang Son en Breugel gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022.

José heeft een brede ervaring in de lokale politiek. Zij zat van 2010 tot 2018 namens Dorpsbelang in de gemeenteraad. Na de verkiezingen van 2018 is zij burgerlid geworden. Daarnaast is zij al vele jaren een van de vaste voorzitters van de raad. Naast haar werk in de politiek is José voorzitter van gemeenschapshuis Braecklant en actief in de werkgroep Mantelzorg. José is getrouwd en heeft drie kinderen, die allen in Son en Breugel groot zijn geworden. Haar hobby’s zijn lezen, koken, reizen (vooral de Provence is geliefd) en ‘family time’.

José is vereerd dat de leden haar tot lijsttrekker hebben gekozen. “Ik heb er wel even over moeten nadenken, maar heb toen volmondig ‘ja’ gezegd. Ik ben er trots op dat ik deze mooie lijst mag aanvoeren.” Ze ziet het vooral als haar taak om de verbinding terug te brengen in de politiek. ”De komende jaren staan we voor grote uitdagingen. Laten we het debat toch vooral op de inhoud voeren en in samenspraak met onze inwoners doen wat voor hen het beste is.”

De rest van de lijst

Op plaats twee staat Maarten van Beek. Hij heeft eerder al vier periodes voor Dorpsbelang in de raad gezeten. De onderwerpen die het sociale domein raken (welzijn, zorg, gezondheid, onderwijs, sport en cultuur), hebben zijn speciale aandacht. Maarten is lid van toneelgroep de Vestzakkomedie en bestuurslid van de Stichting Het Vestzaktheater.

De huidige fractievoorzitter, Elly Brocken, staat op plek drie van de kandidatenlijst. Elly is naast haar politieke functiesonder andere bestuurslid van het ‘Chronisch zieken en gehandicapten’-platform en lid van de werkgroep Dementie. Op plek vier staat Jan Frans Brouwers, die heel actief is binnen SonenBreugelVerbindt en aan de wieg heeft gestaan van de energiecoöperatie SonEnergie.

Raadslid Eef van Turnhout staat op nummer vijf. Hij is specialist op het terrein van wonen, infrastructuur, milieu en duurzaamheid, economie en toerisme en recreatie. De aanstormende jonge talenten Daan van der Donk en Anke van Niele-Muller staan respectievelijk op plaats zes en zeven.

“Afspiegeling van het dorp”

Ook Elly Brocken is ingenomen met de lijst. “Eef en ik hebben bewust het stokje overgedragen aan een nieuwe lichting. Ik weet zeker dat het lijsttrekkerschap bij José in goede handen is. Met Daan en Anke hebben we veelbelovende jonge talenten in huis die helpen de kussens op te schudden. Verder is de lijst een mooie afspiegeling van het dorp en hebben we ervaren krachten aan boord die binnen en buiten de politiek hun sporen hebben verdiend en die goed zijn ingevoerd in het wel en wee van onze burgers.”

De leden hebben ook het verkiezingsprogramma voor de komende raadsperiode vastgesteld, dat in de komende maanden wordt gepresenteerd.

Post article

Post article

Deel dit nieuws

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter

Meer nieuws