Zoek
Sluit dit zoekvak.

Judoverenigingen uit de regio doen mee aan Sonsport toernooi

Judoverenigingen uit de regio doen mee aan Sonsport toernooi
Foto:

Eenmalig trok Sonsport naar Lieshout om een eigen toernooi te organiseren voor alle judoënde kinderen uit de regio.

Vandaag kwamen diverse judoverenigingen uit de regio naar Lieshout, waar Sonsport een eigen judotoernooi organiseerde voor de jeugd. Budo Club Beek en Donk, JJC Gemert, Kano Bakel, Mierlo Hout 2, Budo Vereniging ‘De Hechte Band’, Avanti, De Jigoro’s Keldonk, Judo Club Mariahout en natuurlijk Sonsport vaardigden in totaal zo’n 85 kinderen uit om mee te doen aan het toernooi.

Onder het toeziend oog van officiële arbiters van de Nederlandse Judo Bond werden in diverse poules wedstrijden gespeeld. De kinderen waren gebrand om in hun poule er vandoor te gaan met de eerste prijs, maar met respect voor elkaar. Aan het einde van de ochtend werden alle kinderen bijeen geroepen om hun trofee in ontvangst te mogen nemen.

De sportschool moest voor het toernooi tijdelijk uitwijken naar Lieshout. Arjen Brand, samen met zijn partner Danny Aarts eigenaar van Sonsport: “het toernooi werd eenmalig georganiseerd in Lieshout in verband met judo matten. Er was onvoldoende ruimte beschikbaar voor de drie officiële wedstrijdmatten.” Voor de kinderen maakten het niet uit, zij mochten huiswaarts met een mooi aandenken aan een leuke ochtend.