Search
Close this search box.

Kermis krijgt nieuwe impuls met een grote feesttent en zeepkistenrace

Kermis Son en Breugel
Foto: Ons Son en Breugel

De gemeente werkt mee aan een vernieuwde kermis, waarbij niet alleen attracties maar ook een groots opgezet muziekfeest het dorp gaat vermaken.

De gemeente werkt samen met WO Events aan de vernieuwing van de kermis. Één van die evenementen wordt een zeepkistenrace, laat wethouder Jan Boersma weten. Het initiatief voor de nieuwe impuls ligt bij stichting WO Events, waar Rob Meulenbroeks voorzitter van is. Ook de huidige exploitant van de kermis, Kermisgids, is betrokken bij het project.

“Er komt een grote feesttent tegen de kerktoren aan,” zegt een trotse Rob Meulenbroeks. In 2018 is hij met zijn team van WO Events aan de slag gegaan om de kermis nieuwe stijl vorm te geven. “Overdag kan iedereen genieten van muziek in de tent. ’s Avonds na 19:00 uur gaan we entree vragen om het feest te kunnen financieren, de veiligheid te kunnen garanderen en de kermis betaalbaar te houden voor iedereen.”

Totaalervaring

Met twee podia hoopt Rob continu muziek te kunnen verzorgen en grote bands naar Son en Breugel te lokken. “Het wordt een feest voor verschillende doelgroepen, van jong tot oud.” In de tent komt ook een foodcourt, waarbij Rob hoopt de locale eetgelegenheden te kunnen betrekken om mee te doen. “Mensen moeten niet alleen een leuke tijd hebben op de kermis en naar muziek luisteren, maar ook kunnen proeven wat het dorp qua eten te bieden heeft. Op deze manier zorgen we voor een totaalervaring.”

De feesten tijdens de kermis hebben invloed op de buurt. De kermis wordt meer richting het gemeentehuis op het Raadhuisplein getrokken en is er natuurlijk muziek. Daarom is Rob Meulenbroeks al in een vroeg stadium begonnen met het betrekken van de buurt. “In december van 2018 en januari van dit jaar heb ik al gesprekken gehad met de buurt. Ze waren allemaal uitgenodigd. In september staat de volgende sessie gepland.”

WO Events hoopt met zijn evenementen een potje te kunnen maken om te investeren in de jeugd van Son en Breugel, een doelgroep die Rob aan het hart gaat. “We zijn in gesprek met de scholen om op maandag en dinsdag van de kermis op de Nieuwstraat een zeepkistenrace te organiseren, waar extra ruimte voor vrij is gemaakt.” Uiteindelijk moet WO Events een platform worden waar de jeugd voor jeugd evenementen kan organiseren, waarbij de stichting ondersteuning biedt.