Kerst vier je samen, en de Engelentafel zorgt daar voor

Kerst vier je samen, en de Engelentafel zorgt daar voor
Foto: Pixabay CC0

Thuis kerst vieren. Samen met mensen die anders alleen zouden zijn. Met de EngelenTafel geef je deze mensen een warm hart en een plek thuis. Een moment die hoop geeft en het verschil maakt.

De Engelentafel zoekt plekjes aan gezellige kersttafels voor mensen die met kerst niet alleen willen zijn.

Wat is de EngelenTafel?

Kerst is het ultieme moment van huiselijkheid en ‘samen zijn’. Maar als je alleen bent, zijn juist die dagen hét moment dat het meest schuurt. De EngelenTafel maakt daarin het verschil. De EngelenTafel is een gezellige kersttafel bij jou thuis. Je ontvangt een aantal gasten om samen Kerst te vieren.

Voor wie is de EngelenTafel?

De EngelenTafel is voor mensen die anders alleen zouden zijn met Kerst. Terwijl ze liever met anderen samen zijn. De tafel is óók voor mensen die een of meer bordjes erbij willen zetten aan hun kersttafel. Om elkaar een warm en gezellig moment met Kerst te bezorgen. Iedereen die geraakt is door dit idee kan meedoen.

Wist je dat?

In Son en Breugel ongeveer 3400 volwassen en 1560 ouderen zich eenzaam voelen. Zeer eenzaam voelen 750 volwassenen en 260 ouderen zich. (Bron: Onderzoek GGD Brabant-Zuidoost eind 2016)

Zijn er spelregels?

Een paar.

  • Een EngelenTafel is bij jou thuis met kerst. Dat mag kerstavond, eerste Kerstdag of tweede Kerstdag zijn. De invulling is helemaal naar eigen inzicht. Op een manier die bij jouw manier van Kerst vieren past.
  • Het aantal gasten dat je uitnodigt maakt niet uit, het gaat erom dat het past aan jouw tafel. Kook lekker en vanuit je hart. Het is aan jou om te bepalen hoe bijzonder je het wilt maken.
  • Een Engelentafel is geheel vrijwillig. Je krijgt er geen vergoeding voor.
  • Je nodigt zelf mensen uit. Dit kunnen mensen zijn die je zelf al kent, maar waarvan je nooit hebt bedacht om ze uit te nodigen.

Vanuit de EngelenTafel kunnen we je op weg helpen hoe je mensen kan uitnodigen.

Contact

Lijkt het je wat? Of wil je meer weten? Bel of mail me gerust: annelies@engelentafel.nl of 0612296611. Kijk voor meer informatie op www.engelentafel.nl of EngelenTafel op Facebook.

Post article

Post article