Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kids Survival Day, een echte scoutingbelevenis

Kids Survival Day, een echte scoutingbelevenis
Foto: Scouting Mgr. Bekkers

Op 8 oktober vond de derde editie van de Kids Survival Day plaats. Jongens en meiden van 4 tot 15 jaar waren van harte welkom om de uitdaging aan te gaan een echte scout te worden.

Scouting Mgr. Bekkersgroep had voor deze gelegenheid de activiteiten verplaatst van hun blokhut aan de Europalaan naar het Oranjeveld. Belangstellende kinderen konden een spelkaart halen met daarop cryptische omschrijvingen. “Spring als een kikker” kon op het springkussen om daarna lekker “even te gaan bijtanken” met een drankje.

Daarna spierballentijd. Wie is de sterkste? Bij de scouting hebben ze niet zo maar wat touwen, maar pioniertouw. Touw om palen aan elkaar vast te maken voor een tafel of een bank of zelfs voor het maken van een grote schommel. Vandaag werd het gebruikt voor een ouderwets potje touw trekken en voor de bouw van keuken- en vuurtafels.

Een veelvoorkomende andere activiteit bij de scouting is vuur maken en dan daarmee primitief koken. Dit gebeurt op een houtvuur in een kuil of er wordt een fikkie gestookt op een vuurtafel.  Het doel van primitief koken deze keer was het bakken van een broodje. De weergoden waren de kinderen goed gezind en in het zonnetje werd het deeg boven het vuur gaar gebakken. Laat het deeg los op de stok, dan is het broodje gaar. Daarna voor de liefhebbers stroop erin laten lopen en smullen maar.

Er was dus genoeg te doen om kinderen de hele middag te vermaken.

Als geen ander weet de Mgr. Bekkersgroep hoe ze meisjes en jongens kunnen uitdagen met stoere en spannende activiteiten. Ben je benieuwd wat je nog meer kunt doen bij deze scoutinggroep? Kijk dan eens op www.mgrbekkersgroep.nl. Elke zaterdag ben je van harte welkom op Europalaan 5 in Son.


 Neem dan contact met ons op.