Search
Close this search box.

Kinderen vinden levenloos lichaam in bossen Oud Meer

Poort bij het Oud Meer in Son
Foto: Ons Son en Breugel

Maandagavond vonden kinderen in de bossen van het Oud Meer een levenloos lichaam. Een gebeurtenis waarbij vele emoties naar boven zijn gekomen en waar de kinderen nu hulp voor krijgen.

Kinderen van basisschool de Vlechter uit Vlijmen schrokken toen zij op kamp een lichaam vinden in de bossen van het Oud Meer. De kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 waren bezig met een spel in de bossen toen het lichaam werd aangetroffen. De begeleiders hebben hierop direct 112 gebeld en zijn teruggegaan naar hun verblijfsaccomodatie. Brandweer en ambulance zijn hierop uitgerukt naar het Oud Meer, maar konden niets betekenen voor de aangetroffen persoon.

Emoties

Schooldirecteur Dominique Habraken zegt dat de kinderen en begeleiders goede ondersteuning krijgen, volgens het Eindhovens Dagblad. “Twee kinderen zagen opeens van dichtbij het levenloze lichaam. De begeleiders hebben direct alle kinderen verzameld, 112 gebeld en zijn naar de groepsaccommodatie teruggegaan. Ik ben wel gelijk gebeld, ben direct in de auto gesprongen en naar Son en Breugel gereden.”

De dag na de vondst is gelijk de hulp ingeroepen van Slachtofferhulp, GGD, maatschappelijk werk, de gemeente en de politie. Bij de kinderen waren veel emoties. Dominique Habraken: “We hebben besproken wat er allemaal was gebeurd en hoe we verder zouden gaan. Na overleg  met Slachtofferhulp en uiteraard met de ouders zijn we teruggegaan naar Son en Breugel, waar we ons programma hebben aangepast.”